Εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών που καίνε την Αθήνα επέστρεψε από το Παρίσι η Ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδας. η οποία έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα της Δευτέρας (12/08).

Δύο από τους πιο πολυσυζητημένους αθλητές που χάρισαν μετάλλια στην Ελλάδα, ο «χρυσός» Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος και ο «χάλκινος» Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, προχώρησαν σε δηλώσεις στις κάμερες. Δήλωσαν χαρούμενοι μεν για την επιστροφή, αλλά στενοχωρημένοι για όσα συμβαίνουν στη χώρα τις τελευταίες μέρες.

Οι δηλώσεις των μεταλλιούχων Τεντόγλου-Καραλή

«Χαίρομαι που επέστρεψα στο σπίτι, φτάσαμε στην Ελλάδα σε άσχημη κατάσταση. Μόλις φτάσαμε δεν ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Ελπίζω να είναι όλα καλά πάντως» είπε αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου και συνέχισε αναφερόμενος στην επιτυχία του στο Παρίσι:

«Όλη η Ελλάδα, όλοι στην ομάδα είτε πήραν, είτε δεν πήραν μετάλλια ήταν φανταστικοί. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που κατάφερα. Είναι δύσκολο να κερδίζεις, πόσο μάλλον για δεύτερη φορά. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου και ευχαριστώ όλους τους Έλληνες για την υποστήριξη».

Από την πλευρά του ο «Μανόλο» επεσήμανε: «Σίγουρα είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που επιστρέψαμε σώοι και αλβαβής. Όπως ερχόμασταν όμως βλέπαμε έξω από τα παράθυρα να σκοτείνιαζε η εικόνα. Όλοι είμαστε αρκετά στεναχωρημένοι για αυτό που συμβαίνει στη χώρα. Ελπίζουμε να είναι όλα καλά, να σβήσουν επιτέλους αυτές οι φωτιές και να συνεχίσουμε κανονικά τη ζωή μας».

Η επιστροφή των αθλητών που έκαναν περήφανη την Ελλάδα στο Παρίσι

Την ελληνική Ολυμπιακή αποστολή με τους αθλητές της χώρας μας, υποδέχθηκαν φίλοι και συγγενείς, αποφεύγοντας όμως τις συνηθισμένες εκδηλώσεις τιμής, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική.

Δείτε εικόνες από την άφιξη της αποστολής