Ο Εμμανουήλ Καραλής, έγραψε ιστορία κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στον αθλητή έγινε η μεγάλη τιμή να είναι εκείνος που κράτησε τη σημαία της Ελλάδας στην Τελετή Λήξης των Αγώνων και διαδέχτηκε σε αυτόν τον ρόλο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που είχαν κρατήσει τη σημαία στην Τελετή Έναρξης.

Σημαιοφόρος ήταν και η Ευαγγελία Πλατανιώτη, η οποία κατέλαβε την 6η θέση στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, θέλοντας να στείλει το δικό του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ανέβασε μία φωτογραφία στα social media του με τον ετέρο σημαιοφόρο στην Τελετή Έναρξης, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το μήνυμα που αναγραφόταν στη λεζάντα ήταν απλό και ξεκάθαρο.

«Δύο παιδιά με ένα μεγάλο όνειρο από την μικρή χώρα της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα, στις φωτογραφίες φαίνονται οι δύο αθλητές να κρατούν την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπάρχουν όμως και δύο φωτογραφίες όπου Εμμανουήλ Καραλής και Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ντυμένη τσολιάδες, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μάλιστα, να κρατά και πάλι την ελληνική σημαία.

Το μήνυμα του Καραλή στον Αντετοκούνμπο, όταν έμαθε ότι θα είναι ο σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης

Ένα από τα πρώτα άτομα που έστειλε μήνυμα ο Εμμανουήλ Καραλής μόλις έμαθε πως θα είναι ο σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης, ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μάλιστα, αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με τον Έλληνα σούπερ σταρ του NBA.

Καραλής: «Μάντεψε ποιος θα πάρει τη σημαία στην τελετή λήξης!»

Αντετοκούνμπο: «Κάνεις πλάκα. Συγχαρητήρια», ήταν η στιχομυθία μεταξύ των δύο αθλητών μας.

Τέταρτος στο Diamond League του Παρισιού

Τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (26/7 – 11/08), ο Εμμανουήλ Καραλής έλαβε μέρος στο Diamond League της «οικοδέσποινας» πόλης του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού του πλανήτη.

Στον ένατο αγώνα του πριν την έναρξη των Αγώνων ο κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ του άλματος επί κοντώ πήρε την 4ης θέση στον αγώνα, ξεπερνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5,50μ. και στη συνέχεια έκανε το ίδιο στα 5,75μ.

Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 5,85μ, ο 25χρονος άλτης δεν μπόρεσε να υπερβεί αυτό το ύψος σε καμία από τις τρεις προσπάθειες του.

Να υπενθυμιστεί ότι ο Καραλής στους δύο τελευταίους αγώνες που έδωσε κατάφερε να βελτιώσει δύο φορές διαδοχικά το Πανελλήνιο ρεκόρ, αρχικά με τα 5,92 μ. που σημείωσε στο Μπίντγκοζ και μετά με τα 5,93μ, που έκανε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου.