Δεύτερη συνεχόμενη νύχτα πολύ μεγάλης δοκιμασίας για την Αττική απόψε και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς σημειώνει πως «αυτές τις δύσκολες ώρες η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα στους χιλιάδες συμπολίτες μας που βιώνουν τον εφιάλτη, λίγη ώρα από το κέντρο της Αθήνας».

»Στις γυναίκες και στους άνδρες που επιχειρούν στο πεδίο. Στους εθελοντές και τις εθελόντριες, στα μέτωπα των πυρκαγιών, στα κέντρα συγκέντρωσης βοήθειας, στους χώρους υποδοχής των ζώων που διασώζονται.  Η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο που έχουμε».

Η βιβλική καταστροφή στην πρωτεύουσα της χώρας, ακόμα και μέσα στον οικιστικό ιστό, αναφέρει, «είναι σοκαριστική, αδιανόητη και εξοργιστική».

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας»

Αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις χαρακτηρίζει «τεράστιες». Ευθύνες «που δεν θα σβήσουν μαζί με τις φωτιές. Θα αποδοθούν. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για αυτό».

Καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Αυτή τη δύσκολη νύχτα προέχει να σωθούν ζωές και περιουσίες, να σωθεί η πόλη που καίγεται».

Νωρίτερα, η ΝΕΑΡ σημείωνε πως «το φετινό ανεξέλεγκτο ολοκαύτωμα είναι αποτέλεσμα της όξυνσης της κλιματικής κρίσης και της συνειδητής πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να μην πράξει το παραμικρό για την πρόληψη, την θωράκιση και την προστασία των περιοχών που θα βρίσκονταν στο κόκκινο» υπογραμμίζει επικαλούμενη την έκθεση του ινστιτούτου ΕΝΑ για την απορρόφηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πολιτική προστασία που «με βία αγγίζει το 1%».