Στήλη άλατος έμεινε ένας άνδρας από την Χαραυγή της Λάρισας όταν αντίκρισε στη βεράντα του σπιτιού του ένα δηλητηριώδες έντομο-γίγας.

Επρόκειτο για έναν λιθόκερο, έντομο που έχει ισχυρό, επίπονο και δηλητηριώδες δάγκωμα (ευτυχώς όχι θανατηφόρο) και μπορεί να καταβροχθίσει μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια.

Ο λιθόκερος ή «Lethocerus Patruelis-Belostomatidae» όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε μέγεθος 12 εκατοστών.

Δείτε βίντεο:

YouTube video player

Πώς αντέδρασε;

Με απόλυτη ψυχραιμία αντέδρασε ο ένοικος του σπιτιού, όταν είδε το γιγαντιαίο έντομο που μοιάζει σαν τεράστια κατσαρίδα, και αφού κατάφερε να αναγνωρίσει άμεσα για τι είδος εντόμου ήταν το απομάκρυνε με ασφάλεια, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται λιθόκερος στη Λάρισα. Είχε συμβεί και προ τριετίας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, αλλά και στον Βόλο, ενώ αρκετές είναι οι αναφορές και για την υπόλοιπη χώρα. Είχε εντοπιστεί και στο κέντρο της Κομοτηνής, τον Ιούνιο του 2020, γεγονός που είχε προκαλέσει εντύπωση, αφού διαβιεί σε υδροβιότοπους.

Ο λιθόκερος, το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη, είχε εμφανιστεί το 2018 έξω από το Δημαρχείο Λαμίας.

Eπίσης, το 2019 είχε τσιμπήσει ένα 10χρονο αγοράκι που έκανε μπάνιο με την οικογένειά του στην παραλία Λακκόπετρα στην Αχαΐα, ενώ το 2020 είχε εμφανιστεί στον Πλαταμώνα.