Σε πρόγνωση του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι αναμένεται ενίσχυση ανέμων από τις 12:00 το μεσημέρι και έως τις 18:00 με 19:00 το απόγευμα. Ο μετεωρολόγος χαρακτήρισε τη σημερινή «αρκετά επικίνδυνη και δύσκολη ημέρα», καθώς όπως τόνισε πως η εικόνα στη βορειοανατολική Αττική θα είναι «ανάλογη με τη χθεσινή, αλλά λίγο καλύτερη».

Ακόμη, ο ίδιος εξήγησε ότι ο άνεμος ξεκίνησε σήμερα με ήπιες εντάσεις καθώς δεν υπήρχε η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, ωστόσο από το μεσημέρι που θα ανέβει ο υδράργυρος αναμένονται μέτριας έντασης άνεμοι 4 με 5 και ίσως να προσεγγίσουν τα 6 μποφόρ.

Επεσήμανε ακόμη πως η φωτιά δημιουργεί το δικό της μικροκλίμα, άρα μπορεί να υπάρξουν ενισχύσεις και αλλαγές στις διευθύνσεις των ανέμων μέσα στην πυρκαγιά. Οι άνεμοι θα υποχωρήσουν μέσα στη νύχτα, ωστόσο τα σκαμπανεβάσματα στις εντάσεις των ανέμων θα συνεχιστούν και πέραν του δεκαπενταύγουστου.

H πρόβλεψη Κολυδά για τους ανέμους

Από την άλλη πλευρά, ο Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε ότι στην Αττική την Τρίτη και Τετάρτη το πεδίο των ανέμων θα φτάνει τα 4-5 και πρόσκαιρα τα 5-6 μποφόρ, ενώ αναμένεται νέα ενίσχυση ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.