Συγκλονιστικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από ελικόπτερο, όπου διακρίνονται τα χιλιάδες στρέμματα που κάηκαν στην Αττική από την πύρινη λαίλαπα που έπληξε την περιφέρεια από το απόγευμα της Κυριακής.

Η λήψη του βίντεο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 13 Αυγούστου και δημοσιεύτηκε στη σελίδα στο Facebook «Forecast Weather Greece».

Δείτε το βίντεο:

Η καταστροφή της Αττικής μέσα από το δορυφόρο του Copernicus

Νέα στοιχεία εξέδωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την φωτιά στην Αττική. Η ομάδα χαρτογράφησης της υπηρεσίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μέτωπα της φωτιάς εκτείνοντας στα 23 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον παρακάτω χάρτη, τα ενεργά πύρινα μέτωπα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες είναι 168. Παράλληλα, σύμφωνα πάλι με τον χάρτη, κάηκαν 8.500 στρέμματα από την πύρινη λαίλαπα.

Ο χάρτης του Copernicus

Συγκλονιστική φωτογραφία από τη φωτιά στην Αττική

Σε μία δορυφορική φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα Τρίτη, η εικόνα του Copernicus Sentinel-2, που αποκτήθηκε στις 12 Αυγούστου στις 12:05μ.μ. δείχνει τη συνεχιζόμενη πυρκαγιά λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Συνδυάζει φυσικό χρώμα με υπέρυθρες ζώνες βραχέων κυμάτων για να τονίσει τα μέτωπα πυρκαγιάς (σε κόκκινους τόνους) και τις καμένες περιοχές (σκούρο καφέ). Ωθούμενη από ισχυρούς ανέμους, η φωτιά δημιούργησε ένα σύννεφο καπνού ακτίνας άνω των 300 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά προς τη Λιβύη και καλύπτοντας το ανατολικό τμήμα της Αθήνας.

Στον χάρτη διακρίνεται η εξέλιξη της φωτιάς και η επέκταση της σε νέα μέρη