Χωρίς τροφή και πόσιμο νερό καταγγέλλουν πως έμειναν πυροσβέστες για δεύτερη μέρα από τους υπευθύνους του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Αμέτρητες καταγγελίες πως από χθες το απόγευμα δεν τους έχει δοθεί ούτε ένα μπουκαλάκι νερό και αυτά που τους έδωσαν εχθές ήταν ζεστά που ούτε καν μπορούσαν να καταναλωθούν», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στο Facebook της ομάδας «Εποχικοί Πυροσβέστες».

«Είναι ντροπή για τον κρατικό μηχανισμό να μαγειρεύουν κάτοικοι»

Στην καταγγελία τονίζεται ακόμη πως «είναι ντροπή για τον κρατικό μηχανισμό να μαγειρεύουν κάτοικοι και να βγαίνουν με τα ποδήλατα τους να μοιράζουν τροφή στους πυροσβέστες».

Παράλληλα στην ανάρτηση παρατίθενται φαγητά που παραδόθηκαν στους πυροσβέστες από τον κόσμο με μηνύματα συμπαράστασης. «Εσάς που μας σκεφτήκατε, σας ευχαριστούμε από καρδιάς», αναφέρεται στην ανάρτηση της ομάδας.

Φάμελλος: Η καταγγελία των πυροσβεστών έχει προτεραιότητα

Την καταγγελία αναδημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως ανέφερε, «μέσα στην στην ακραία καταστροφή της Αττικής, αυτή η καταγγελία των πυροσβεστών έχει προτεραιότητα».

Ο Σωκράτης Φάμελλος πρόσθεσε πως «από χθες είχαμε πληροφορίες για ελλείψεις νερού στους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάναμε ό,τι μπορούσαμε, απευθύνοντας κάλεσμα για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης».

Συνέχισε λέγοντας ότι «πλέον οι απαράδεκτες επιλογές και ελλείψεις της κυβέρνησης ξεπερνούν κάθε όριο! Απαιτείται μια απάντηση από τους Μητσοτάκη και Κικίλια και από τη φυσική ηγεσία».

Κατά τον ίδιο, «δεν φτάνει που άφησαν χωρίς προσωπικό το πυροσβεστικό σώμα, δεν φτάνει που αφήνουν τους συμβασιούχους πυροσβέστες ανέργους το χειμώνα, αποκαλύπτονται σήμερα ακόμα και στοιχειώδεις ελλείψεις».

Τέλος, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε πως «πριν αναρτήσω το συγκεκριμένο με ενημέρωσαν τηλεφωνικά. Μην προσπαθήσουν να το αμφισβητήσουν».