Βαριά χρηματική καμπάνα επιβλήθηκε στους δύο 14χρονους που προκάλεσαν χθες Δευτέρα 12 Αυγούστου τη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Τερψιθέα, του δήμου Γλυφάδας, στην Αττική.

Στους δύο 14χρονους επιβλήθηκε διοικητικά πρόστιμα 4.640,60 ευρώ έκαστος, ενώ συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Οι μαθητές Γυμνασίου που συνελήφθησαν καθώς και οι κηδεμόνες τους, θα οδηγηθούν σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου, στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

«Τη βάλαμε για παιχνίδι», είπαν οι δύο ανήλικοι

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές οδηγήθηκαν μαζί με τους γονείς τους στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας, όπου έδωσαν κατάθεση και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δήλωσαν ότι έβαλαν τη φωτιά για «παιχνίδι».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Γλυφάδας, οι δύο νεαροί εθεάθησαν «επί το έργον», κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν άμεση.

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στη Γλυφάδα

«Ευτυχώς όλα καλά. Εστία φωτιάς είχαμε λίγο πριν τις 8:00 το βράδυ σήμερα στην Άνω Γλυφάδα, στην Τερψιθέα, πίσω ακριβώς από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά, που είναι δύσβατο και μη προσβάσιμο από οχήματα, έφτασε άμεσα η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας που περιπολούσαν στην περιοχή και η πυροσβεστική που επιχείρησε μάλιστα με δύο ελικόπτερα και η πυρκαγιά έσβησε. Τα ελικόπτερα χρησιμοποίησαν το νερό από δεξαμενή που έχουμε εγκαταστήσει στην περιοχή και έτσι χωρίς καμία καθυστέρηση μπόρεσαν να επιχειρήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας η σημερινή πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στην πολιτική μας προστασία και στους εθελοντές μας, στις εθελοντικές ομάδες γειτονικών δήμων. Είναι αυτονόητο ότι παραμένουμε σε διαρκή εγρήγορση και επιφυλακή όλο το βράδυ για να μην υπάρξει η παραμικρή αναζωπύρωση από τα καντηλάκια».

Τέλος, ο Γιώργος Παπανικολάου ανέφερε πως «συνεχίζουμε να παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή και επαγρύπνηση για τη συνέχεια της αντιπυρικής περιόδου. Μακάρι να μην υπάρξει άλλο περιστατικό οπουδήποτε αλλού αυτές τις κρίσιμες ώρες για να παραμείνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συγκεντρωμένες στη Βορειοανατολική Αττική».