Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την τραγωδία σε κατασκήνωση στην Χαλκιδική όπου έχασε τη ζωή του ένα 8χρονο κορίτσι που βρέθηκε αναίσθητο στην πισίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη της 19χρονης ομαδαρχισσας που είχε υπό την ευθύνη της το παιδί ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις. Στο κάδρο των ευθυνών έχει μπει ο ναυαγοσώστης και φυσικά ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης.

Σύμφωνα με το thesstoday η 19χρονη συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ενημερώθηκε η Αστυνομία

Στο σημείο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μεσημεριανή καταμέτρηση η ομαδάρχισσα διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι έλειπε, οι υπεύθυνοι άρχισαν να το ψάχνουν σε όλη την κατασκήνωση και τελικά εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα, η οποία ήταν εκείνη την ώρα κλειστή.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι Αρχές και το ΕΚΑΒ, έγιναν τεράστιες προσπάθειες να επανέλθει η 8χρονη αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Η Ελληνική Αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό και αυτή την ώρα συγκεντρώνει καταθέσεις από τους υπευθύνους της κατασκήνωσης.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr τα παιδιά μετά την πισίνα πήγαν στο εστιατόριο για φαγητό και επέστρεψαν στα σπιτάκια για την καταμέτρηση πριν τον μεσημεριανό ύπνο.

Κατά τη διαδικασία η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή από την αρμόδια ομαδάρχισσα και, τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση.

Ξεκίνησε επιχείρηση για την εξαφάνιση του παιδιού, όμως δυστυχώς, λίγο αργότερα, εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα.

Όταν έγινε η καταμέτρηση των παιδιών, διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι έλειπε και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Λίγο αργότερα, βρέθηκε αναίσθητη μέσα στην πισίνα. Το ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο, αλλά δυστυχώς, διαπίστωσε ότι το κορίτσι είχε ήδη καταλήξει.