ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Μια ματιά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τις αλλαγές που έχουν γίνει στο κόμμα τον τελευταίο χρόνο. Στη θέση τέσσερα βρίσκεται μια πρώην εκπρόσωπος Τύπου που πολλά πολλά με τη σημερινή ηγεσία δεν έχει – αντιθέτως, έχει με την τέως. Στη θέση πέντε είναι ο πιο στενός συνεργάτης του ίδιου τέως. Στις θέσεις επτά και οκτώ; Ενας καθηγητής και μια νομικός που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας για περιβαλλοντικό κομματικό συνδυασμό και η άλλη για τη Νέα Αριστερά. Θέση δέκα ένα στέλεχος εκ των «87», θέση δώδεκα μια υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά και στην τελευταία τιμητική ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

Στην ανακοίνωσή της για τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις πυρκαγιές, η Νέα Αριστερά αναφέρεται στην έκθεση του Ινστιτούτου ΕΝΑ για την απορρόφηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πολιτική προστασία που αγγίζει με το ζόρι το 1%, καταλογίζοντας στο Μαξίμου ουδεμία πρόθεση για πρόληψη, θωράκιση και προστασία των περιοχών.

Δεν έχει μόνο ενδιαφέρον για την αποκάλυψη, αλλά και γιατί το ΕΝΑ είναι το ινστιτούτο του Γιάννη Δραγασάκη, που πρόσφατα αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας και την απλή ιδιότητα του μέλους που διατηρούσε μετά και τη μη συμμετοχή του στα όργανα.

ΤΣΟΛΙΑΔΑΚΙΑ

Υπάρχουν μερικές εικόνες που μιλούν από μόνες τους: μετά την επιλογή του για σημαιοφόρος στην τελετή λήξης του Παρισιού, ο Μανώλης Καραλής πόσταρε δύο εικόνες – τον εαυτό του και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε μικρή ηλικία, ντυμένους τσολιαδάκια. Η λεζάντα; «Δύο παιδιά με ένα μεγάλο όνειρο από τη μικρή χώρα της Ελλάδας».

Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η Ελλάδα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που τιμήθηκε από τους Γάλλους την Κυριακή το βράδυ. Η καλύτερη μορφή μιας χώρας που συνήθως προτιμάει να ξεδιαλέγει τα τσολιαδάκια που δεν μοιάζουν με τα άλλα.

«ΚΑΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ»

Υπήρξαν, λένε τα δημοσιεύματα, τρία «κακά» κορίτσια στους φετινούς Ολυμπιακούς, που ήταν «κακά» γιατί είχαν ανάρμοστη συμπεριφορά και προξένησαν σούσουρο στη μικρή κοινωνία που έφτιαξαν οι αθλητές που βρέθηκαν στο Παρίσι τις τελευταίες δύο εβδομάδο. Το εξοργιστικό είναι πως αν ήταν άνδρες εκείνοι που συμπεριφέρθηκαν ανάρμοστα, δεν θα το συζητούσαμε καν – μάλλον θα είχαν γίνει και μόδα. Μικρότερα ή μεγαλύτερα, τα σκάνδαλα πάντα είναι πιο γοητευτικά όταν τα κάνει μια γυναίκα. Ειδικά όταν αυτή είναι νέα και ωραία, όπως τα τρία κορίτσια. Ασχετο που τουλάχιστον στη μια περίπτωση η «παράβαση» (η έξοδος, δηλαδή, από το Ολυμπιακό Χωριό χωρίς άδεια) έγινε από ένα ετερόφυλο ζευγάρι αθλητών. Μόνο μία εξ αυτών δείχνει ωραία με μπικίνι.