Βράδυ 12ης Αυγούστου: Η Ανατολική Αττική καίγεται για πάνω από 24 ώρες, σπίτια, αυτοκίνητα και περιουσίες γίνονται στάχτη, οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, ευτυχώς ο αέρας δεν λυσσομανάει πια…

Την ίδια ώρα που γράφονται οι σκηνές της νέας τραγωδίας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα το in, ο υφυπουργός Υποδομών Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής της Ανατολικής Αττικής διασκεδάζει με παρέα σε κλαμπ – εστιατόριο στη Ρόδο σε χαλαρή διάθεση, όπως φαίνεται στο βίντεο και στις φωτογραφίες, που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Δεν θεωρεί προφανώς σκόπιμο να γυρίσει στην Αθήνα και να πάει στην εκλογική περιφέρεια του να συνδράμει όπως μπορεί. Ούτε καν να αλλάξει τα σχέδια του στις διακοπές του και να μην πάει σε κλαμπ αρνούμενος την πρόσκληση, «θυσιάζοντας» το βράδυ του έστω σε τηλεφωνήματα που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν κάποιους.

Και όμως πριν ένα χρόνο στις εκλογές του 2023, ζητούσε την ψήφο των πολιτών της Ανατολικής Αττικής αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις και μιλώντας για σημαντική αποστολή.

«Η Ανατολική Αττική είναι ο τόπος μου. Στην τετραετία που μας πέρασε ήμουν στην πρώτη γραμμή και συνέβαλα έτσι ώστε να δώσουμε λύσεις στα αιτήματα και τις ανάγκες των πολιτών με την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ως βουλευτής και ως άνθρωπος που ζω σε αυτό τον τόπο έχω μία αποστολή, να ανταποκριθώ στις προκλήσεις για την ανάπτυξη της Aνατολικής Aττικής και να στέκομαι δίπλα στους συμπολίτες μου!

Με δύναμη την εμπιστοσύνη σας, πράξεις και έργα για τον λαό και την πατρίδα! Την Κυριακή των εκλογών ζητώ την ψήφο σας για να σας εκπροσωπήσω επάξια στη νέα Βουλή!», έλεγε στο προεκλογικό σποτ.

Μια αποστολή που δεν εκτέλεσε, ίσως κιόλας να έχει ξεχάσει ότι την ανέλαβε και ας είναι πολύ λίγος ο χρόνος που έχει περάσει, άλλωστε προεκλογικά λέγονται διάφορα.

Ο ίδιος, αιφνιδιασμένος, αφού προφανώς δεν περίμενε ότι κάποιος εξοργίζεται με τη στάση του και την καταγράφει, προσπάθησε όταν το in επικοινώνησε μαζί του, προς τιμήν του δεν προσπάθησε να διαψεύσει το γεγονός, ενώ επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στάση του κυρίως μέσω του «δεν έχω αρμοδιότητα» και «δεν είχα υπολογίσει το μέγεθος της καταστροφής».

Ως προς το δεύτερο την Κυριακή το βράδυ το μέγεθος της καταστροφής ήταν τοις πάσοι γνωστό, ως προ το πρώτο τα κυβερνητικά στελέχη πρέπει πάντα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πόσο μάλλον όταν ευαγγελίζονται τα περί «επιτελικού κράτους αρίστων».

Ανίσχυρα, λοιπόν, επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν αυτήν την στάση αδιαφορίας που αγγίζει τα όρια του κυνισμού. Το να φοράς μπουφάν και να σπεύδεις στο χώρο της τραγωδίας τρέχοντας πίσω από τις κάμερες, συμπεριφορά που θα αντιπαραβάλλουν ίσως όσοι σπεύσουν να τον δικαιολογήσουν, είναι όντως λαϊκισμός, το να απομακρύνεσαι όμως από το λαό και τα προβλήματά του τις κρίσιμες ώρες, να πάψεις να είσαι λαϊκός, είναι επίσης πολύ σοβαρό ολίσθημα.

Η απάντηση του υφυπουργού κ. Οικονόμου

Γνωστοποιώντας του την ύπαρξη ντοκουμέντων που πιστοποιούν την παρουσία του στο κλαμπ Ronda στη Ρόδο το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου ο κ. Οικονόμου αιφνιδιασμένος θα πει «ήταν εστιατόριο και ήμουν καλεσμένος. Βρισκόμουν με μια παρέα προσκεκλημένος».

Στην παρατήρηση ότι δεδομένων των τραγικών συνθηκών στην Ανατολική Αττική αυτό είναι κάτι μάλλον μεμπτό ο κ. Οικονόμου δεν έχει κάτι να πει.

Μετά από αρκετές παύσεις, που δείχνουν ότι όντως βρίσκεται σε δύσκολη θέση θα προσθέσει μόνο ότι «δεν υπολόγιζα την καταστροφική εξέλιξη της φωτιάς. Ήμουνα ήδη κάτω, δεν μπορούσα να κάνω κάτι». Την Κυριακή το μεσημέρι όντως δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει την καταστροφική εξέλιξη της φωτιάς και ότι θα έφθανε μέχρι το Χαλάνδρι, την Δευτέρα το πρωί όμως ήταν όλα γνωστά και τραγικά μετά από ένα εφιαλτικό βράδυ, οπότε η απάντηση εκθέτει τον κ. Οικονόμου.

Τα συμπεράσματα είναι του αναγνώστη και οι αποφάσεις του ίδιου του κ. Οικονόμου και φυσικά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη που τον επέλεξε ως μέλος της κυβέρνησής του.