Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός βάζει τους υψηλότερους στόχους. Είναι… καταδικασμένος να κυνηγάει τίτλους και να πετυχαίνει. Πέρσι μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή τη Euroleague, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στην κορυφή. Τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης.

Και οι κινήσεις που έκαναν οι Πειραιώτες το φετινό καλοκαίρι, προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται. Ο Ολυμπιακός ενίσχυσε αποφασιστικά το ρόστερ του με την απόκτηση των Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κίναν Έβανς, Σάσα Βεζένκοφ και Λούκα Βιλντόζα.

Αξίζει να σταθούμε στον τελευταίο. Ο Αργεντινός γκαρντ δεν είναι μία κίνηση εντυπωσιασμού, επειδή πέρσι αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Αλλά ξεκάθαρα μία κίνηση ουσίας, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά και σημαντικά πράγματα στην περιφέρεια των «ερυθρόλευκων».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε εδώ και πολύ καιρό εξαιρετική άποψη για τον Βιλντόζα. Και φέτος το καλοκαίρι έγινε ο πολυπόθητος «γάμος» μεταξύ των δύο πλευρών. Ένας «γάμος» που πιθανότατα θα είναι αρκετά επωφελής και για τις δύο πλευρές.

O Μπαρτζώκας και ο μεγαλύτερος ρόλος

Καταρχάς, ο Βιλντόζα ήθελε από την αρχή να έρθει σε μία ομάδα που θα του δώσει μεγαλύτερο ρόλο και περισσότερες ελευθερίες στο παιχνίδι του. Και ο Ολυμπιακός αναμένεται να του δώσει τον χώρο που χρειάζεται, για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στην επίθεση.

Από εκεί και πέρα, ο Μπαρτζώκας προορίζει τον 29χρονο γκαρντ και για το «1» και για το «2». Θα παίζει είτε στη μία, είτε στην άλλη θέση, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα. Αυτά που περιμένει ο 59χρονος τεχνικός από τον Λούκα Βιλντόζα είναι ξεκάθαρα και συγκεκριμένα.

Κίνηση μακριά από την μπάλα, επιτυχείς και γρήγορες συνεργασίες pick and roll, καλές πάσες στην αδύνατη πλευρά για να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα ελεύθερα σουτ γίνεται, ικανότητα και ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο, δημιουργία και εκτέλεση. Για όλα αυτά… φημίζεται ο Λούκα Βιλντόζα και αυτοί είναι οι λόγοι που ο Μπαρτζώκας τον έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση εδώ και αρκετά χρόνια. Και τον ήθελε διακαώς στην ομάδα.

Και όλα αυτά μπορεί να τα προσφέρει και με το παραπάνω στον Ολυμπιακό ο έμπειρος άσος, ο οποίος αναμένεται, μαζί με τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, να ανεβάσει αρκετά το επίπεδο στην περιφέρεια τη χρονιά που μας έρχεται και να παίξει ρόλο – κλειδί στην προσπάθεια κατάκτησης όλων των στόχων.