Βαρύ πένθος στην οικογένεια του Άρη καθώς έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Λέσιτς. Ενός ανθρώπου που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου, ως συνεργάτης του Γιάννη Ιωαννίδη και ως πρώτος προπονητής του «Αυτοκράτορα».

Ο Λέσιτς εντάχθηκε επίσημα στην ομάδα μπάσκετ του Άρη το 1990 αν και η σχέση τους είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Ως βοηθός προπονητή της Γιουγκοσλαβίας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ το 1970. Ανέλαβε επίσημα την τεχνική ηγεσία του Άρη το 1990, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Ιωαννίδη και ήταν ο προπονητής στο τελευταίο πρωτάθλημα των «κιτρινόμαυρων» το 1991.

Από τον Άρη αποχώρησε τυπικά το 1992, αλλά παρέμεινε πάντοτε πολύ κοντά στην ομάδα. Τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από θέματα υγείας όντας σε κλινική των Σκοπίων για να καταλήξει εν τέλει σε ηλικία 85 ετών.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ Άρης

«Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του Λάζαρου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Άρη ενώ το δικό της αντίο έστειλε και η ΚΑΕ Άρης:

«Ο Λάζαρος πήγε να συναντήσει τον Γιάννη για να κοουτσάρουν ξανά μαζί τον Άρη από ψηλά. Ο Λάζαρος δεν είναι πια εδώ, αλλά δε θα «φύγει» ποτέ. Θα είναι πάντα στην καρδιά και την ψυχή μας. Η οικογένεια του Άρη πενθεί. Από σήμερα είναι πιο φτωχή. Λάζαρε Λέσιτς, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ».