«Χαρακίρι» για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε μέσα από τα χέρια του μία μεγάλη πρόκριση επί της Μάλμε.

Μέχρι το 90+6′ ο «Δικέφαλος του Βορρά» κρατούσε την πρόκριση στα play offs του Champions League στα χέρια του με το σκορ να είναι 3-2 υπέρ του, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα δέχθηκε την ισοφάριση (3-3), στην παράταση «κατέρρευσε» και μοιραία αποκλείστηκε.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στα play offs του Europa League, εκεί όπου θα διεκδικήσει την είσοδό του στο League Stage κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Τσέλιε – Σάμροκ Ρόβερς.

Ο πρώτος αγώνας των play offs θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα στις 22 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς επτά μέρες αργότερα στις 29 του μηνός.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης θα μείνει αναμφίβολα στην ιστορία. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ήταν πολύ κακός στο μεγαλύτερο διάστημα του α’ μέρους, αλλά κατάφερε να βρει τρία γκολ και να πάει στα αποδυτήρια με σκορ πρόκρισης.

Αυτή που αιφνιδίασε, ωστόσο, ήταν η Μάλμε, με τους Σουηδούς να σκοράρουν πρώτοι στο ματς. Αρχικά στο 3′ ο Πένια έστειλε την μπάλα λίγο άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ και επτά λεπτά αργότερα η Μάλμε βρήκε το γκολ.

Από ένα πλάγιο και μία κεφαλιά προς τα πίσω, ο Νανάσι βγήκε στην πλάτη του Σάστρε και με κεφαλιά σκόραρε για το 0-1 των Σουηδών στο 10′. Στο 21′ ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του φάση. Και σε αυτήν σκόραρε! Ο Τάισον ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση και με αριστουργηματικό τρόπο έστειλε την μπάλα κατευθείαν στα δίχτυα των Σουηδών για το 1-1!

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, οι καλές στιγμές για τις δύο ομάδες ήταν ελάχιστες. Όλα αυτά μέχρι το 43′ όμως. Λεπτό στο οποίο η αναμέτρηση της Τούμπας πήρε… φωτιά και τα όσα ακολούθησαν πραγματικά θα μνημονεύονται για αρκετό καιρό!

Αρχικά, στο 43′ ο Κουλιεράκης με φανταστικό σουτ από μακριά πέτυχε φοβερή γκολάρα, δίνοντας προβάδισμα με σκορ 2-1 στον ΠΑΟΚ. Μυθική φωτοβολίδα από τα 30 μέτρα, το γκολ της ζωής του ήταν αυτό!

Η Μάλμε απάντησε άμεσα. Στο 45′ ο Νανάσι σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Κοτάρσκι υπολόγισε λάθος και έτσι έγινε το 2-2. Και στο 45+3′ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς… χόρεψε τη σουηδική άμυνα και με εξαιρετικό αριστερό σουτ νίκησε τους πάντες για το 3-2 του ΠΑΟΚ!