Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας το απόγευμα της Δευτέρας (12/08), σύμφωνα με την αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS), ταρακουνώντας σπίτια και ξαφνιάζοντας τους κατοίκους σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων.

Το επίκεντρο του σεισμού χτύπησε κοντά στο Χάιλαντ Παρκ, βορειοανατολικά του κέντρου της πόλης, περιοχή όχι μακριά από τη διάσημη πινακίδα του Χόλιγουντ και το Αστεροσκοπείο Γκρίφιθ.

Το εστιακό βάθος καταγράφηκε στα 12,1 χιλιομέτρων (7,5 μίλια), ενώ η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την περιοχή του Λος Άντζελες.

Μάλιστα, την ώρα που εκδηλώθηκε η σεισμική δόνηση βρισκόταν σε live μετάδοση δελτίο ειδήσεων και το στούντιο ταρακουνήθηκε.

Δείτε το βίντεο

Όπως σημειώνει το CNN, έγινε αισθητός στις κοντινές πόλεις Πασαντίνα και Γκλέντεϊλ και μέχρι την ακτογραμμή σε περιοχές όπως το Μανχάταν Μπιτς και το Ελ Σεγκούντο. Δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι από τον σεισμό, δήλωσε το USGS. Αξιωματούχοι σε όλη την πολιτεία παρακολουθούν για ζημιές ή τραυματισμούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένας.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες δήλωσε ότι κινητοποιήθηκε και ανέφερε ότι δεν υπήρξαν αναφορές για δομικές ζημιές ή τραυματισμούς.

Ο σεισμός εκτιμήθηκε αρχικά ως μεγέθους 4,7 βαθμών, αλλά αργότερα υποβαθμίστηκε σε 4,4 βαθμούς από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Στην περιοχή έχουν σημειωθεί αρκετοί σεισμοί μεγέθους 4 και 5 βαθμών τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ άλλων στο Γκρέιπβαϊν και στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνιας την περασμένη εβδομάδα.