Όπως ο Λιούις Χάμιλτον, που μετά την απρόσμενη νίκη του στο τελευταίο γκραν πρι στο Βέλγιο ( εξαιτίας του Τζορτζ Ράσελ που έχασε την πρωτιά,  μετά την απόφαση των αγωνοδικών, επειδή το μονοθέσιο του βρέθηκε κατά ενάμισι κιλό ελαφρύτερο από το ελάχιστο όριο των 798 κιλών) απολαμβάνει τις βουτιές στη θάλασσα, στην αγαπημένη του Μεσόγειο. Αυτή τη φορά ο Χάμιλτον βρέθηκε στην Τουρκία και την Αλικαρνασσό, κάνοντας «βασιλικές διακοπές» με το πολυτελές γιοτ “Cloudbreak”, που ανήκει σε Ρώσο δισεκατομμυριούχο.Το γιοτ, αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων, διαθέτει μεταξύ άλλων, πισίνα, σάουνα, αίθουσα μασάζ, κινηματογράφο και γυμναστήριο, ότι ακριβώς χρειάζεται ο επτά φορές Παγκόσμιος. Ο Χάμιλτον εθεάθη να πετάγεται για λίγο στους Ολυμπιακούς αγώνες και να παρακολουθεί στις πρώτες σειρές αγώνα ξιφασκίας!

Την ώρα που ο Χάμιλτον απλά επιλέγει σε ποια παραλία θα κολυμπήσει, ο Τότο Βολφ, ο αγωνιστικός διευθυντής φαίνεται ότι έχει μπει στα βαθιά, μιας και μέχρι προσφάτως, τον απασχολούσε η αντικατάσταση του επτά φορές Παγκόσμιου πρωταθλητή , αφού  ο βρετανός μετακομίζει στη Ferrari από το 2025! Ο Βολφ δήλωσε ότι: «Ο Λιούις δεν είναι απλώς ένας οδηγός, είναι ένα σύμβολο σε πολλά επίπεδα και είναι φυσικό η ομάδα της Mercedes να βρίσκεται για αυτό το θέμα στο επίκεντρο των εξελίξεων». Πάντως, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η Mercedes δείχνει να έχει καταλήξει στον Αντρέα Κίμι Αντονέλι,το νεαρό οδηγός αγώνων που περιμένει να ενηλικιωθεί για να μπορεί να τρέξει σε αγώνες της F1.

Ο Xάμιλτον δίνει και μια συμβουλή στους πιλότους της F1 για τις διακοπές: «Πηγαίνετε σε μέρη χωρίς συνωστισμό για να συναντήσετε όσο το δυνατόν λιγότερους ανθρώπους.Αυτή είναι η συνταγή για καλές διακοπές για τους πιλότους της F1».

Ο Σαρλ Λεκλέρ άφησε για λίγο το κράνος της Ferrari αλλά μάλλον δεν χρειάστηκε να πάει πολύ μακριά. Παρέμεινε στην μαγική πατρίδα του το Μονακό! Ο Λεκλέρ μάλιστα, για τη διάρκεια των διακοπών του στο Μοντε Κάρλο δήλωσε ότι ανυπομονεί να έρθει στην ομάδα του ο Χάμιλτον από τον οποίο αναμένει να μάθει πολλά! Τόσο για τον τρόπο με τον οποίο οδηγεί, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται με τους μηχανικούς και την ομάδα του!

Τις διακοπές του, χωρίς να κοινοποιήσει σε ποιο μέρος βρίσκεται, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα σόσιαλ ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος στο παρελθόν έχει προτιμήσει την Ελλάδα και τη Σαντορίνη για να περάσει την αγωνιστική καλοκαιρινή ανάπαυλα.

Ο ίδιος σε βίντεο που ανέβασε η ομάδα του και περιλαμβάνει απαντήσεις που δίνουν οι πιλότοι στις ερωτήσεις φανατικών οπαδών τους, δηλώνει ότι το να είσαι πιλότος της F1 είναι αηδιαστικό. Όπως αναφέρει, είναι επίπονο, είσαι συνέχεια ιδρωμένος, ενώ καταπονείσαι συνεχώς, επειδή τα οπίσθια σου κάθονται χαμηλότερα από ότι τα πόδια που είναι πάντα πιο ψηλά. Τέλος άφησε στη δική τους φαντασία τι ακριβώς γίνεται όταν θέλουν να πάνε τουαλέτα εν ώρα δράσης και δεν μπορούν!

Σε τροχιά διακοπών βρίσκεται και ο πιλότος της πρώην Alpha Tauri, νυν Visa Cash App RB, o Ντάνιελ Ρικιάρντο, που μάλλον πήρε τα βουνά, αφού φέτος βρίσκεται σε πολύ κακή φόρμα και έχει αλιεύσει μόλις 12 βαθμούς σε όλη την αγωνιστική σεζόν. Ο ίδιος φαίνεται να μην αγαπάει τόσο τη θάλασσα και μπήκε σε μια λίμνη που περιβάλλεται από παχιά σκιά!

Πάντως, σε λίγες ημέρες θα πρέπει να βάλουν τα κεφάλια μέσα στο κράνος μιας και στις 25 Αυγούστου το πρωτάθλημα επιστρέφει με το γκραν πρι Ολλανδίας!