Πενήντα δύο μετανάστες εντόπισε τα ξημερώματα της Τετάρτης 14 Αυγούστου σε θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων, στην Κρήτη, το λιμενικό σώμα.

Τα 52 άτομα πρόκειται για υπηκόους Σουδάν και Αιγύπτου, κατά δήλωσή τους, που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος και μέσω της γραμμής 112 ζήτησαν βοήθεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ένα περιπολικό σκάφος ακινητοποίησε το ταχύπλοο και συνέλαβε τον 33χρονο αλλοδαπό διακινητή

Στο σημείο που βρισκόντουσαν έφτασε ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος που τους περισυνέλεξε και μετέφερε τους μετανάστες στους Καλούς Λιμένες.

Δεκαεπτά μετανάστες εντοπίστηκαν χθες  Τρίτη στη Ρόδο

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη 13 Αυγούστου πρωινές ώρες, ένα ελικόπτερο του λιμενικού σώματος που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή «Στεγνά» της Ρόδου.

Στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη  και περιπολικά οχήματα του λιμενικού σώματος από ξηράς. Το ταχύπλοο σκάφος αφού αποβίβασε τους αλλοδαπούς σε βραχώδη ακτή της παραλίας Αρχαγγέλου, προσπάθησε να διαφύγει προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, ένα περιπολικό σκάφος ακινητοποίησε το ταχύπλοο και αφού συνέλαβε τον 33χρονο αλλοδαπό διακινητή, τον μετέφερε στο λιμάνι της Ρόδου. Σε περαιτέρω έρευνες, εντοπίστηκαν στην ξηρά συνολικά 17 αλλοδαποί (12 άντρες, 3 γυναίκες και 2 ανήλικα), ενώ το ταχύπλοο σκάφος μεταφοράς κατασχέθηκε.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.