Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης, στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής καθώς η ΕΛ.ΑΣ, αναζητεί και τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης ώστε να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ έχει ζητηθεί να γίνει πραγματογνωμοσύνη για την πισίνα όπου το κοριτσάκι βρήκε τραγικό θάνατο.

Η αστυνομία συνέλαβε ήδη τον 34χρονο υπεύθυνο της κατασκήνωσης και την 19χρονη ομαδάρχισσα, στη συνέχεια ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι. Και οι δύο είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε πνιγμό

Οι Αρχές στο πλαίσιο του αυτοφώρου ψάχνουν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες και στον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών και ηλικίας 72 ετών.

Πραγματογνωμοσύνη

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας έχει διατάξει πραγματογνωμοσύνη για την πισίνα της κατασκήνωσης, τον χώρο δηλαδή όπου το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, όπως μεταδίδει το thesstoday.

«Θέλει να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών, ενώ ίδιο έλεγχο έχει διατάξει και συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της» όπως αναφέρεται.

Το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Σύμφωνα με την εκδοχή του παππού, ο οποίος είναι απαρηγόρητος από την ανείπωτη αυτή τραγωδία,  η 8χρονη, όταν όλα τα παιδιά ήταν στην πισίνα φέρεται να βρέθηκε στον πάτο της πισίνας και το γεγονός αυτό να μην έγινε αντιληπτό.

Μετά το τραγικό αυτό περιστατικό έγιναν πολλές καταγγελίες από γονείς για τον τρόπο με τον οποίο πηγαίνουν τα παιδιά στην πισίνα, με κάποιες μητέρες να λένε πως τα παιδιά εκείνη την ώρα είναι πάρα πολλά μέσα στην πισίνα και ένα να κάνει πλάκα ή να τραβήξει το άλλο, δεν είναι δύσκολο να χάσει το παιδί τις αισθήσεις του.

Σήμερα το στερνό αντίο

Το κλίμα στη γειτονιά που έμενε το αδικοχαμένο κοριτσάκι είναι βαρύ.

«Στείλαμε το παιδί για διακοπές και μας το έφεραν πίσω νεκρό»

Βαρύ το κλίμα στη γειτονιά που έμενε η αδικοχαμένη μικρούλα

Η γιαγιά της 8χρονης, συγκλονίζει: «Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε σύμφωνα με το thesstoday.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο παππούς του κοριτσιού, είπε: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε».

Η κηδεία του παιδιού θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Ξηροκρήνη.