Πίνδος, (η): η μεγαλύτερη οροσειρά της Ελλάδας. Κυριαρχεί σχεδόν σε ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα. Έχει μήκος 230 χιλιόμετρα, ανώτερο πλάτος 70 χιλιόμετρα και η ψηλότερη κορυφή της ανήκει στον Σμόλικα (2.637).

Μια αναζήτηση στη Google της λέξης «Πίνδος» θα μας δώσει την παραπάνω γρήγορη απάντηση. Ωστόσο, η μεγαλύτερη οροσειρά της Ελλάδας έχει και τη δική της «παραλία», που όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων. Σύμφωνα με το larissanet.gr είναι γνωστή ως «πλαζ Αλέκος» και είναι καθημερινά γεμάτη, με τον κόσμο να την επιλέγει για ηλιοθεραπεία, μπιτς βόλεϊ και μερικές στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης. Με λίγα λόγια ο ορισμός της φράσης «και βουνό και θάλασσα».

Η… παραλία της Πίνδου είναι γνωστή ως «πλαζ Αλέκος». Πηγή: larissanet.gr.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα νερά του Ασπροποτάμου σχηματίζουν μια ιδανική φυσική λίμνη που περιστοιχίζεται από τα αλπικά τοπία των βουνών της Πίνδου.

Φέτος απέκτησε και γήπεδο μπιτς βόλεϊ. Πηγή: larissanet.gr.

Μάλιστα φέτος και μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο δήμος Μετεώρων αποφάσισε να κάνει μερικές κινήσεις ώστε να κάνει την εμπειρία ακόμα πιο απολαυστική: για παράδειγμα τοποθέτησε ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, κορμούς δέντρων, δημιούργησε γήπεδο για μπιτς βόλεϊ και διαμόρφωσε τον χώρο. Κάπως έτσι, η «πλαζ Αλέκος» απέκτησ εμια ξεχωριστή φυσική «παραλία», ώστε οι εκδρομείς να απολαμβάνουν τα μπάνια τους.

YouTube video player