Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής από τον θάνατο της 8χρονης που πνίγηκε στην πισινά σε κατασκήνωση της περιοχής.

Την ίδια ώρα αβάσταχτος είναι ο πόνος της οικογένειας του κοριτσιού που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που τους βρήκε.

«Ο πόνος είναι μεγάλος»

«Δεν διαχειρίζεται αυτό το θέμα, είναι ο πόνος μεγάλος, υπάρχει μεγαλύτερο κακό για τον άνθρωπο; Δεν υπήρχε άνθρωπος, τους ξέφυγε λένε το παιδί» λέει ο παππούς του παιδιού στην ΕΡΤ.

«Φοβάμαι πως το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», προσθέτει ο πατέρας της 8χρονης.

Συγκλονισμένη και η γιαγιά που ξεσπά: «Στείλαμε το παιδι μας για να χαρεί με τους φίλους και μας το έφεραν νεκρό».

Πραγματογνωμοσύνη στην κατασκήνωση ζητεί ο εισαγγελέας

Στο μεταξύ πραγματογνωμοσύνη για τις συνθήκες ασφαλείας και φύλαξης των παιδιών στην κατασκήνωση της Κρυοπηγής Χαλκιδικής όπου πνίγηκε ένα οκτάχρονο κορίτσι, διέταξε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Αν εντοπιστούν παραλείψεις ενδέχεται και το σφράγισμα της επιχείρησης. Την ίδια ώρα η αστυνομία αναζητεί τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πρόκειται για 72χρονο κάτοικο Αθηνών.

Νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθεροι ο αρχηγός της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική καθώς και η ομαδάρχισσα.