TOYOTA AYGO X/ Χωράει παντού

Στην κατηγορία των μικρών μοντέλων που τα τελευταία χρόνια αποτελούν είδος προς εξαφάνιση ανήκει και το χαρισματικό σε εμφάνιση,  Toyota Aygo X. Το νέο μοντέλο προσφέρεται εδώ και λίγο χρονικό διάστημα στην χώρα μας με νέα εμφάνιση, οικονομικό μοτέρ και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό. Αν και η εξωτερική του εμφάνιση φέρει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Aygo X Ρrologue, το μικρό μοντέλο στην εμπορική του εκδοχή έχει φιλικές γραμμές, απλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και αρκετά στοιχεία από SUV!  Ξεχωρίζει η αεροδυναμική του οροφή και «μούρη»,  τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα LED σε σχήμα φτερού κ.α. Είναι ιδιαίτερα ευέλικτο μέσα στην πόλη, χάρη στο μήκος του που αγγίζει τα 3,7 μέτρα, ενώ παρά το μικρό του μήκος σε σχέση με τον προκάτοχο του προσφέρει ακόμη περισσότερος χώρος για τους επιβάτες. Ιδιαίτερα ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 231 λίτρα,, ενώ μπορεί να φτάσει και έως τα 829 λίτρα, με την γνώριμη αναδίπλωση των καθισμάτων.

Το ιαπωνικό μοντελάκι διαθέτει νέο σύστημα πολυμέσων, το Toyota Smart Connect, που προσφέρει σύνδεση με smartphone,  οθόνη 9 ιντσών κ.α.Κάτω από το καπό του η φίρμα το εξοπλίζει με ένα οικονομικό μοτέρ, τριών κυλίνδρων, προδιαγραφών Euro 6D, οποίος αποδίδει 72 ίππους και ροπή 93 Nm. Σύμφωνα με την εταιρεία καταναλώνει 4,7 λίτρα/100 χλμ. ενώ, οι εκπομπές CO2 ορίζονται στα 108 γρ./χλμ. Επίσης, με εκπομπές CO2 108 γρ./χλμ. εξασφαλίζει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στο Δακτύλιο της Αθήνας.  Κοστίζει από 16.670 ευρώ και προσφέρεται σε επτά διαφορετικές εκδόσεις. Eπίσης, είναι διαθέσιμο και για on – line παραγγελίες.

KIA PICANTO/ Με αξιοζήλευτο εξοπλισμό

Δεν είναι και εύκολο να διατηρήσεις ένα μοντέλο με πολλά χιλιόμετρα στην εμπορική του καριέρα. Αν όμως αυτή η καριέρα συνοδεύεται από καλές πωλήσεις και είναι αγαπητό στους υποψήφιους αγοραστές, τότε η διάρκεια του είναι δεδομένη. Σε αυτό το δόγμα κινείται και το  ανανεωμένο Picanto της Kia, που σε κάθε περίπτωση έχει αρκετά πλεονεκτήματα μέσα στην πόλη. Είναι εύελικτο, έχει εκσυγχρονιστεί και φέρει πλειάδα συστημάτων που το εκμοντερνίζουν σημαντικά. Οι αλλαγές είναι αρκετές και στην εξωτερική του εμφάνιση.  Επίσης, φρεσκαρισμένο είναι και το εσωτερικό του με πιο πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό σε σχέση με τον προκάτοχο του. Το λιλιπούτειο Kia είναι πληρέστατο σε όλους τους τομείς, ότι δηλαδή προσφέρει και ένα μεγάλο μοντέλο. Ιδιαίτερα η εφαλτήρια έκδοση προσφέρει σύστημα φρεναρίσματος εκτάκτου ανάγκης, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, ενώ στο εσωτερικό του φέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων και infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών και πλοήγηση.

Σημαντικό ότι διαθέτει στάνταρ και σύστημα τηλεματικής Kia Connect για έλεγχο σημαντικών λειτουργιών του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως μέσω του smartphone. Η γκάμα των μοτέρ αποτελείται από δύο επιλογές. Το τρικύλινδρο 1.000άρι με 63 ίππους, που ταιριάζει …ταμάμ με τις αστικές βόλτες και το πιο δυνατό μοτέρ των 1.2 λτ. με τους 79 ίππους. Κοστίζει από 16.790 ευρώ.