Η ΑΕΚ νίκησε μόνο 1-0 τη Νόα στη ρεβάνς της ήττας της με 3-1 στην Αρμενία και γνώρισε ακόμη έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό, από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Ο Τσούμπερ έβαλε το γκολ της Ένωσης στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ήταν πολύ αργά για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα η οποία αποδοκιμάστηκε με τη λήξη του ματς από τον κόσμο της.

Πώς ξεκίνησαν

Με αρκετές εκπλήξεις παρατάχθηκε η ΑΕΚ που είχε κάτω από τα δοκάρια τον Στρακόσα και τετράδα στην άμυνα τους Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Πήλιο. Σιμάνσκι με Μάνταλο ήταν στον άξονα, ο Ελίασον δεξιά στην επίθεση, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Λιούμπισιτς πίσω από τον Τσούμπερ.

Από την άλλη η Νόα ξεκίνησε με τους Τσαντσάρεβιτς, Σάντος, Θοράρινσον, Μιλίκοβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Σανγκαρέ, Γκαμπός, Μανβελιάν, Πινσόν, Φερέιρα, Γκρεγκόριο.

Δεν την έβαζε με τίποτα, έδινε και δικαιώματα

Το ματς θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει ιδανικά για την ΑΕΚ, αν μόλις στο 3’ ο Τσούμπερ νικούσε σε τετ α τετ τον Τσαντσάρεβιτς μετά από τραγικό λάθος της άμυνας των Αρμένιων. Ο τερματοφύλακας της Νόα είχε απάντηση και σε κεφαλιά του Ρότα δευτερόλεπτα αργότερα ενώ μετά το 20’ άρχισαν να απειλούν και οι φιλοξενούμενοι στις αντεπιθέσεις.

Ο Στακόσια έκανε σημαντική επέμβαση σε σουτ του Γκρεγκόριο στο 21’, με τον Κάλενς στη συνέχεια να βγάζει τετ α τετ τον παίκτη της Νόα με προσωπική γκάφα, την οποία διόρθωσε ο ίδιος με σωτήριο τάκλιν. Μέχρι το μισάωρο ο Τσαντσέρεβιτς «καθάρισε» μερικές ακόμη απειλητικές στιγμές για την εστία του και στο 34’ το σουτ του Ρότα κόντραρε κι έφυγε έξω.

Γκατσίνοβιτς και Ελίασον δεν έκαναν καλά τελειώματα από καλή θέση μετά την εκτέλεση του κόρνερ και στο 37’ η ΑΕΚ είχε δοκάρι από σέντρα του Τσούμπερ και κεφαλιά του Μάνταλου. Στο 39’ από ακόμη ένα λάθος της Ένωσης, ο Πίνσον σούταρε, αλλά αστόχησε και στο 43’ ο Ελίασον πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το πλασέ του κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

Τελευταία μεγάλη φάση πριν την ανάπαυλα στο 44’ όταν ο Λιούμπισιτς από την καρδιά της περιοχής άργησε να εκτελέσει και όταν το έκανε η μπάλα κόντραρε κι έφυγε ξανά κόρνερ. Έτσι η ΑΕΚ πήγε με 0-0 στα αποδυτήρια και είχε έναν Γολγοθά να ανέβει μπροστά της.

Όταν το έβαλε ήταν αργά…

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Αλμέιδα έριξε Πινέδα και Λαμέλα στο ματς για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά αυτή που έφτασε μία ανάσα από το γκολ ήταν η Νόα με τρομερό πλασέ του Μανβελιάν που σταμάτησε στο δοκάρι.

Για να απειλήσει πρώτη φορά η ΑΕΚ έπρεπε να φτάσουμε στο 73′ όταν ο Τσαντσάρεβιτς έδιωξε ένα σουτ του Τσούμπερ και στο 76′ έβγαλε εντυπωσιακά τον κεραυνό του Ρότα. Στο 77′ ο Βίντα ολομόναχος αστόχησε και κάπου εκεί η Ένωση άρχισε να απελπίζεται.

Ο Τσούμπερ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με προβολή από σέντρα του Φερνάντες βρήκε δίχτυα για το 1-0 της ΑΕΚ που στα υπόλοιπα λεπτά των καθυστερήσεων δεν κατάφερε να βρει δεύτερο για να στείλει το ματς στην παράταση. Με τη λήξη του ματς οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη τους πρόκριση ενώ υπήρχε και μία ένταση ανάμεσα στους πάγκους.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα – Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (70′ Χατζισαφί) – Ελίασον (63′ Φερνάντες), Σιμάνσκι (46′ Πινέδα), Λιούμπισιτς (46′ Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (63′ Κοϊτά) – Μάνταλος, Τσούμπερ.

Νόα (Ρουί Μότα): Τσαντσάρεβιτς – Γκονσάλο Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράριρσον, Σάντος – Γκάμπος (63′ Τσινάρι), Σανγκαρέ (74′ Μουραντιάν), Μανβελιάν (74′ Ουλάντ Ομάρ) – Φερέιρα, Γκρεγκόριο (Αΐας),