Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ (21:15, Cosmote Sport 2HD) και καλείται να υπερκεράσει την ήττα του με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, ώστε να προκριθεί στα playoffs του Europa League.

Κλειδί για τους πράσινους και τον Ντιέγκο Αλόνσο θα είναι να αποφύγουν το κακό πρώτο 25λεπτο στην Ολλανδία, το οποίο έκαναν στο παιχνίδι της Αθήνας και τους φέρνει να παίξουν με ένα γκολ στην πλάτη τους για την πρόκριση.

Επίσης η κατοχή της μπάλας, η σωστή αντιμετώπιση του πρέσινγκ των Ολλανδών και φυσικά το να αποφευχθεί ο υπέρμετρος φόβος προς το όνομα και το μέγεθος του Άγιαξ.

Πώς θα παίξει ο Αλόνσο

Ο Φώτης Ιωαννίδης φαίνεται πως θα είναι η μοναδική αλλαγή σε όσους θα ξεκινήσουν, με τον Ντραγκόφσκι κάτω απ’ τα γκολπόστ και τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Ίνγκασον και Μλαντένοβιτς στην άμυνα. Τσέριν, Αράο και Μπακασέτας θα είναι στη μεσαία γραμμή, ενώ τον Ιωαννίδη θα πλαισιώνουν οι Μαντσίνι και Τζούρισιτς.

Ο Άγιαξ που επιβλήθηκε 1-0 και της Χέρενφεν την Κυριακή για την Eredivisie καταφέρνοντας να ξεκινήσει θετικά το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Μπέργκβαϊν. Αυτός επέστρεψε από τον τραυματισμό που είχε αποκομίσει στο Euro 2024 και ο Φαριόλι ανέφερε ότι θα διαχειριστεί το χρόνο συμμετοχής του και θα τον ρίξει στη «μάχη» αν κρίνει ότι τον έχει ανάγκη η ομάδα του.

Ο Άγιαξ από την πλευρά του δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους για την αναμέτρηση απέναντι στους πράσινους.