Η Bobbi Brown είναι πολλά περισσότερα από θρύλος του μακιγιάζ και ιδρύτρια του beauty brand, Jones Road. Είναι και συνιδιοκτήτρια ενός boutique hotel -ίδρυσε μαζί με τον σύζυγό της Steven Plofker το The George hotel στην καρδιά του Montclair στο New Jersey-, χορεύτρια της… χιπ χοπ και πρόσφατα και νέα γιαγιά.

Η διάσημη makeup artist πρόσφατα έδωσε μια συνέντευξη στο Real Simple και αποκάλυψε τι είναι αυτό που την εμπνέει, ποιο είναι το λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες στο μακιγιάζ, πώς πρέπει να βάφεστε εάν είστε άνω των 40 και πολλά άλλα που θα ανακαλύψετε παρακάτω. Κρατήστε σημειώσεις!

Το νούμερο 1 λάθος που κάνουν οι γυναίκες στο μακιγιάζ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι ότι δεν κάνουν το σωστό μακιγιάζ, λέει η διάσημη makeup artist και προσθέτει: «Μια από τις προκλήσεις μου λοιπόν είναι να διδάξω στους makeup artists πώς να βάφουν μια γυναίκα και να μη φαίνεται στην πραγματικότητα ότι είναι βαμμένη. Πρέπει να φωτιστεί η περιοχή κάτω από τα μάτια, χρειάζεται αρκετό ρουζ, και αν το δέρμα είναι λιπαρό, πρέπει να εφαρμοστεί πούδρα. Μου αρέσει να επιλέγω τις σωστές υφές για την επιδερμίδα των πελατισσών μου. Το να γνωρίζετε τι χρειάζεται το δέρμα σας είναι πολύ σημαντικό» ανέφερε η ίδια, ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως πολλά καλλυντικά που κυκλοφορούν στην αγορά κάνουν τις γυναίκες να φαίνονται υπερβολικά βαμμένες. Ωστόσο, αν βρείτε εκείνο που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας, το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα φυσικό.

Τα makeup tips της για γυναίκες άνω των 40

Σύμφωνα με τη Bobbi Brown, δεν πρέπει να φοβάστε τις ενυδατικές κρέμες. «Πολλές γυναίκες δεν τις χρησιμοποιούν και το δέρμα τους δείχνει ξηρό και cakey μετά από ώρες. Μερικές φορές όταν έχω μια κακή μέρα παίρνω απλώς το Oil Stick μου και το εφαρμόζω παντού γιατί έχω εξαιρετικά ξηρή επιδερμίδα και απλά φαίνομαι και νιώθω καλύτερα. Χαρίζει όλη τη λάμψη και την υγρασία που χρειάζεται το δέρμα μου. Γι’ αυτόν, όταν είστε κουρασμένες και αφυδατωμένες, πιείτε πολύ νερό κι εφαρμόστε κάποιο έλαιο στο πρόσωπό σας» συμβουλεύει η makeup artist προσθέτοντας πως εάν έχετε μικτή ή λιπαρή επιδερμίδα, βάλτε λίγο έλαιο στα μάγουλά σας μόνο.

Το concealer hack της

«Μου αρέσει να επιλέγω ένα concealer μία απόχρωση πιο ανοιχτό από οτιδήποτε άλλο εφαρμόσω στο πρόσωπό μου, γιατί αυτό θα το φωτίσει. Για τις περισσότερες γυναίκες αυτό αρκεί. Ωστόσο, αν πάρετε μια πιο ουδέτερη απόχρωση concealer (neutralizer) και την εφαρμόσετε στη σκούρα περιοχή κάτω από τα μάτια, αμέσως θα φωτίσει η συγκεκριμένη περιοχή» αποκάλυψε η Bobbi Brown.

Οι τάσεις στην ομορφιά που δεν της αρέσουν

«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι γυναίκες βάζουν concealer στις εξωτερικές γωνίες των ματιών τους. Κανονικά πρέπει να μπαίνει μόνο εκεί που είστε πιο «σκοτεινές». Πολλοί δημιουργοί περιεχομένου το κάνουν αυτό σε μια προσπάθεια να φωτίσουν την περιοχή, αλλά στην πραγματικότητα δεν το εφαρμόζουν στα σκοτεινά σημεία του προσώπου» ανέφερε η ίδια, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως δεν είναι φαν του contouring, γιατί δείχνει σαν βρωμιά στο πρόσωπο και θυμίζει στις γυναίκες τι ακριβώς δεν είναι ωραίο πάνω τους και πρέπει να διορθωθεί δημιουργώντας τους έτσι ανασφάλεια για την εμφάνισή τους. «Προτιμώ να χρησιμοποιήσω ένα bronzer κι ένα highlighter και να αφήσω το πρόσωπο να σμιλευτεί φυσικά» πρόσθεσε η makeup artist.

Τι την εμπνέει

«Είμαι μεγάλη φαν της Naomi Watts. Νομίζω ότι είναι μια από τις διασημότητες που δεν έχει παραμορφώσει το πρόσωπό της. Και αυτό για μένα είναι ό,τι πιο όμορφο και σημαντικό» μοιράστηκε η Bobbi Brown.

Τα αγαπημένα της αρώματα

«Έχω φτιάξει ένα άρωμα με το όνομα Shower, το οποίο μυρίζει σαν να βγήκες μόλις από το ντους, ενώ υπάρχει κι ένα ακόμη στο δωμάτιό μου που ονομάζεται Je Reviens από Worth Paris. Το φορούσε η θεία μου η Alice και απλά μου αρέσει πολύ» αποκάλυψε η διάσημη makeup artist.

πηγή: vita.gr