Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται η Άνδρος μετά από το περιστατικό με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που βρέθηκε κυριολεκτικά στον αέρα. Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος του καραβιού συνελήφθη από τις Αρχές και κατόπιν αυτού απολύθηκε από τη ναυτιλιακή  εταιρεία στην οποίαν εργαζόταν.

Η 26χρονη οδηγός που βρέθηκε στον «αέρα» προέβη σε δηλώσεις και είπε «ένιωσα ότι θα πέσω μέσα στη θάλασσα». «Σπινάριζαν οι τροχοί μου μπροστά και τους είπα να κάνω όπισθεν όπως μου έλεγαν αλλά η ρόδα μου, η πίσω, ήταν ανασηκωμένη. Ήμασταν τέσσερα αυτοκίνητα. Δεν βάζεις αυτοκίνητο και κόσμο υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες και ειδικά άμα δεν μπορείς εσύ να κουμαντάρεις το πλοίο», ανέφερε.

«Ένιωσα ότι θα πέσω μέσα στη θάλασσα. Δεν μπορούσε να κουνηθεί το αυτοκίνητο. Είχα κολλήσει. Είχε χτυπηθεί, γιατί εδώ βλέπω κιόλας ότι βγαίνουν όλοι και λένε γιατί δεν έβαζα όπισθεν. Το αυτοκίνητο είχε χτυπηθεί. Μου το είχανε χτυπήσει», ανέφερε.

«Προσπαθούσαμε να βγούμε για να μην πέσουμε στη θάλασσα. Από το πλήρωμα βγήκε μόνο ένας, το είδε ότι ήταν δεμένο με ένα κάβο και λοξά και έλεγε «τρέξτε, τρέξτε τσακιστείτε, βγείτε. Τρέξτε». Δεν μας έλεγε ούτε καν περιμένετε να δέσει σωστά και να γίνει σωστή δουλειά για γίνει σωστή δουλειά για να μπορέσουμε να βγούμε», είπε επιβάτιδα του πλοίου Σαόνησος.

Απολύθηκε ο πλοίαρχος του «SAONISOS» – Σταματούν τα δρομολόγια του πλοίου

Εν τω μεταξύ, σταματούν τα δρομολόγια του «SAONISOS» μετά το περιστατικό με το αυτοκίνητο που αιωρούνταν και παραλίγο να πέσει στη θάλασσα αφού το πλοίο αναχώρησε προτού ολοκληρωθεί η επιβίβαση και ενώ υπήρχε τρικυμία στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της SAOS FERRIES:

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι κατόπιν της Εισαγγελικής εντολής για την σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν δύναται να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

Για τη σύλληψη του καπετάνιου

Στη σύλληψη του καπετάνιου προχώρησαν οι αρχές μετά τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν ένα ΙΧ να μένει στον αέρα μεταξύ προβλήτας και πλοίου το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο, ενώ επιβάτες και πλήρωμα του «SAONISOS» κινδύνευσαν να πέσουν στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το αυτοκίνητο να επιβιβαστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άνδρες του Λιμενικού, συνέλαβαν τον πλοίαρχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (16/8) όταν το πλοίο έφτασε στην Κάρυστο.

Σημειώνεται πως η σύλληψή του έγινε με βάση του άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

Άνδρος: Βίντεο από το σοβαρό περιστατικό

Δείτε πλάνα από τη στιγμή που το αυτοκίνητο κινδύνευσε να βρεθεί στη θάλασσα.

@nikos_nk Παραλίγο οι επιβάτες του οχήματος να βρεθουν στην θαλασσα! Για ενα πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Άνδρου αλλά προτίμησε το λιμενικό και ο πλοίαρχος να βάλει ανεξέλεγκτα τους επιβάτες μέσα με αποτέλεσμα να βρεθούν οι οδηγοί να αιωρούνται πανω στον καταπέλτη και πιο συγκεκριμένα πάνω απο την θάλασσα!!! Σε αυτή την χώρα για άλλη μια φορά ζούμε από τύχη!!! #viral #greece #greeceport #andros ♬ πρωτότυπος ήχος – Νίκος ΝΚ

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA: