Συνελήφθη ο ανιψιός της 62χρονης στο χωριό Περίβλεπτος στα Ιωάννινα, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της σε μια λίμνη αίματος, και ομολόγησε ότι τη δολοφόνησε ο ίδιος.

Η Αστυνομία είχε αποκλείσει από πολύ νωρίς το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας καθώς η σορός έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το epirusonline.gr, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε το έγκλημά του, λέγοντας πως σκότωσε την 62χρονη θεία του, το βράδυ της Τετάρτης, επειδή εκείνη τον προσέβαλε, θίγοντας τον ανδρισμό του και εκείνος πάνω στα νεύρα του, την πυροβόλησε θανάσιμα.

Ο 36χρονος, που ήταν αυτός που κάλεσε την Αστυνομία λέγοντας ότι την εντόπισε νεκρή, φαίνεται ότι κατά διαστήματα ζούσε μαζί της στο ίδιο σπίτι στο χωριό.

Το σπίτι στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή η 62χρονη γυναίκα (Πηγή: epirusgate.gr)

Ο βασικός ύποπτος εξαρχής

Ο 36χρονος ανιψιός της θεωρήθηκε ύποπτος εξαρχής κυρίως για οικονομικούς λόγους και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν αμέσως να τον ανακρίνουν.

Η Αστυνομία εξαρχής άρχισε να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια της δολοφονίας, με κυριότερο το οικονομικό.

Στο σημείο είχε φτάσει νωρίτερα και ιατροδικαστής προκειμένου να γίνει η απαραίτητη αυτοψία. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος της 62χρονης προήλθε από σφαίρες πυροβόλου όπλου σε στήθος και κοιλιά.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στην άμεση εξιχνίαση ανθρωποκτονίας, που έλαβε χώρα σε χωριό των Ιωαννίνων, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πρωινές ώρες σήμερα (16-8-2024), ο κατηγορούμενος ενημέρωσε τις Αρχές ότι βρήκε νεκρή εντός του σπιτιού της ημεδαπή συγγενή του.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών προέκυψαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο ημεδαπός κατηγορείται ότι πρώτες πρωινές ώρες της 15-8-2024, πυροβόλησε και σκότωσε το θύμα με κυνηγητικό όπλο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.