Καταγγελίες για άτομα που κινούνται ύποπτα στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά στην Αττική δέχεται η Αστυνομία με τον φόβο για πλιάτσικο από κατοικίες και επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές να είναι μεγάλος.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι χθες η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον μία σύλληψη και στην προσαγωγή άλλων 17 ατόμων που εντοπίστηκαν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Έκλεβε μεταλλικά αντικείμενα

Συγκεκριμένα συνελήφθη ένας 46χρονος Ρομά στην Πεντέλη  οποίος εντοπίστηκε επ’ αυτοφώρω να αφαιρεί μεταλλικά αντικείμενα από μια κατεστραμμένη οικία.

Ο δράστης έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως τις αστυνομία. Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν άμεσα τον 46χρονο.

Συνεχείς περιπολίες

Όπως έχει γίνει γνωστό για να προστατευθούν τα κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις, έχουν δοθεί σαφείς εντολές για ενίσχυση των περιπολιών και των ελέγχων από τις δυνάμεις της αστυνομίας και συγκεκριμένα στην Ομάδα ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και Άμεση Δράση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στις πληγείσες περιοχές και ελέγχουν αυστηρά τα άτομα που κινούνται ύποπτα ειδικά αν δεν έχουν προφανή λόγο να βρίσκονται στην περιοχή.

Η Αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αυστηρότητα και η παρουσία τους στις πληγείσες περιοχές θα παραμείνει συνεχής. Όπως επισημαίνεται δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια για τους παραβάτες.