Στο πλευρό των πυρόπληκτων βρίσκεται η κινητή μονάδα του φορέα ψυχικής υγείας “Θάλπος”.

Καθώς οι πληγείσες περιοχές του δήμου Μαραθώνα αποτελούν τομέα ευθύνης ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης του φορέα Θάλπος, όπου δραστηριοποιείται όλο το χρόνο, η κινητή μονάδα επιχειρεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλά που αφορούν φυσικές καταστροφές.

Στις αντίξοες συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι, η λεπτομερής καταγραφή των αναγκών τους και η κάλυψη των ειδών πρώτης ανάγκης είναι απολύτως απαραίτητη. Εξίσου σημαντική είναι και η φροντίδα ψυχολογικής υποστήριξης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην διαχείριση της συναισθηματικής φόρτισης και των καθημερινών προκλήσεων βιώνουν.

Στους πυρόπληκτους παρέχεται:

  •  24ωρη γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης,  τηλεφωνική γραμμή  10306,
  •  Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στο χώρο τους από την κινητή μονάδα,
  •  Προσωπική υγιεινή – κινητή ντουζιέρα,
  •  Είδη πρώτης ανάγκης.

Όποιος βρίσκεται σε ανάγκη και χρειάζεται κάθε είδους υποστήριξη ή γνωρίζει κάποιους που βρίσκονται σε ανάγκη αλλά αδυνατούν να επικοινωνήσουν οι ίδιοι,  παρακαλείται να  επικοινωνήσει άμεσα με τα παρακάτω τηλέφωνα: 10306, 2294094061 – 2294092244 και στην κινητή μονάδα 6949077005

Οι παρεμβάσεις της κινητής μονάδας του Θάλπος, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα, τον δήμαρχο κ. Στέργιο Τσίρκα και τους επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών, την τράπεζα ρουχισμού Fabric Republic, την κινητή ντουζιέρα Metamorphosis, την ΑΜΚΕ Iasis, την κινητή κουζίνα Love Van, την εθελοντική κουζίνα Νέας Μάκρης και την εθελοντική ομάδα Action4mati. Στην παροχή υπηρεσιών συνδράμει ενεργά το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε 24ωρη βάση.

«Στην πληγείσα περιοχή δρούμε επί χρόνια, καθημερινά με την κινητή μονάδα παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας κατ’ οίκον. Γνωρίζουμε αυτούς  τους ανθρώπους και έχουμε αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης και στοργής.  Αυτές τις δύσκολες ημέρες εργαζόμαστε ώστε κανένας πολίτης  να μην μένει  αβοήθητος  βιώνοντας το ψυχολογικό βάρος μιας τέτοιας οδυνηρής κατάστασης  αλλά να λαμβάνει άμεσα και στο πεδίο την απαιτούμενη υποστήριξη και τη φροντίδα», τόνισε η Αθηνά Πάσσιου πρόεδρος φορέα Θάλπος Ψυχική Υγεία.