Απίστευτο κι όμως αληθινό. Γιατροί σε κέντρο υγείας στη Χαλκιδική κατέφυγαν σε εκπαιδευτικά βιντεάκια στο YouTube για να βοηθήσουν ασθενή στου οποίου το δάχτυλο είχε σφηνώνει ένα δαχτυλίδι. Και πάλι δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν.

Η περιπέτεια του άνδρα έληξε όταν ο χειρουργός του Νοσοκομείου Πολυγύρου αδυνατώντας και αυτός να βρει τρόπο να αφαιρέσει το δαχτυλίδι κάλεσε τελικά… ηλεκτρολόγο για να το τροχίσει.

Την απίστευτη αυτή περιπέτεια έζησε ένας άνδρας στη Χαλκιδική, ο οποίος βλέποντας ότι δεν μπορούσε με τίποτα να βγάλει από το δάχτυλό του το δαχτυλίδι απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας Νικήτης για να το αφαιρέσουν οι γιατροί.

Πώς συνέβη

Το δαχτυλίδι σφήνωσε επειδή το δάχτυλο του ασθενούς πρήστηκε πολύ χωρίς εκείνος να το αντιληφθεί εγκαίρως και να προλάβει να βγάλει το δαχτυλίδι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το περιστατικό παρότι ακούγεται απλό αποδείχθηκε πρωτοφανές για τους γιατρούς, οι οποίοι χρειάστηκε να παρακολουθήσουν βιντεάκια στο youtube για να δουν πώς θα αφαιρέσουν το δαχτυλίδι από το δάχτυλο του άνδρα.

Ωστόσο τα εκπαιδευτικά βίντεο δεν αποδείχθηκαν αποτελεσματικά και ο άνδρας εν τέλει μεταφέρθηκε από το κέντρο Υγείας στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Όμως και εκεί ο χειρουργός αδυνατούσε να βρει τρόπο με αφαιρέσει το δαχτυλίδι με ασφάλεια. Τελικώς, ο ίδιος αποφάσισε να απευθυνθεί σε ηλεκτρολόγο που το τρόχισε με ειδικό εργαλείο και έδωσε τέλος στην περιπέτεια του άτυχου άνδρα.