Τελικά υπάρχει «ζήτημα Βινίσιους». Αυτό που θεωρήθηκε αρχικά ως φημολογία αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Εκπρόσωποι του κρατικού επενδυτικού fund της Σαουδικής Αραβίας, το γνωστό PIF, συναντήθηκαν στο Λονδίνο με το περιβάλλον του Βινίσιους και πρότειναν στον ποδοσφαιριστή πενταετές συμβόλαιο με αποδοχές ένα δισ. ευρώ για λογαριασμό της Αλ Αχλί.

Πληροφορίες της «Μάρκα» αναφέρουν πως ο σύλλογος από τη Σαουδική Αραβία έχει ήδη προσεγγίσει και τη Ρεάλ Μαδρίτης με την τελευταία να επαναλαμβάνει πως η ρήτρα του παίκτη είναι ένα δισ. ευρώ.

Πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις υποστηρίζουν πως η Αλ Αχλί δεν πρόκειται να προσφέρει αυτά τα χρήματα αλλά ήδη τοποθέτησε πάνω στο τραπέζι ένα ποσό που ξεπερνά την αντικειμενική αξία του παίκτη, που βρίσκεται κοντά στα 200 εκατ. ευρώ.

Οι Σαουδάραβες θέλουν τον 24χρονο Βινίσιους ως το νέο πόστερ για το ποδόσφαιρό τους, και ταυτόχρονα να τον καταστήσουν πρέσβη για τα επόμενα δέκα χρόνια για το Μουντιάλ του 2034.

Η διαρροή στον Τύπο υποστηρίζει πως η απάντηση του Βραζιλιάνου ήταν αρνητική. Νέα δημοσιεύματα ωστόσο αποκαλύπτουν πως ο Βίνι έχει αφήσει ανοιχτή την πόρτα και περιμένει πρώτα την επίσημη πρόταση της Αλ Αχλί πριν δώσει την απάντησή του. Ταυτόχρονα πετά την μπάλα στην πλευρά της Ρεάλ, η οποία προς το παρόν εμφανίζεται ανένδοτη για να πουλήσει τον παίκτη. Σε ένα ποσό 400 εκατ. ευρώ που υπολογίζει η «As» ότι θα προσφέρουν οι Σαουδάραβες, σίγουρα θα το σκεφτόταν πολύ σοβαρά. Πρόκειται για σχεδόν διπλάσιο ποσό από το ρεκόρ των 222 εκατ. ευρώ της μεταγραφής του Νεϊμάρ.

Το χρονικό σημείο που το PIF αποφάσισε να κάνει την κίνησή του συμπίπτει με την απόκτηση από τη Ρεάλ του Κιλιάν Εμπαπέ αλλά και του Εντρίκ.

Το ποσό που προσφέρει στον Βινίσιους είναι 13 φορές μεγαλύτερο απ’ όσα θα κερδίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του το 2027 και το μεγαλύτερο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Αυτή τη στιγμή το συμβόλαιο με την υψηλότερη αξία ανήκει στον γιαπωνέζο άσο της ομάδας μπέιζμπολ Λος Αντζελες Ντότζερς, Σοχέι Οτάνι. Εχει δεκαετή διάρκεια και αξίζει 700 εκατ. δολάρια.

Ενα από τα εμπόδια που πιθανόν να αποδειχθεί ανυπέρβλητο για τους Σαουδάραβες είναι η επιθυμία του Βινίσιους να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα.

Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις 4 Σεπτεμβρίου και η απονομή έχει προγραμματιστεί στις 28 Οκτωβρίου. Η αγορά της Σαουδικής Αραβίας κλείνει στις 6 Οκτωβρίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ