Την ημέρα του θανάτου του, ο Μάθιου Πέρι ζήτησε από τον βοηθό του να του χορηγήσει μια μεγάλη δόση κεταμίνης. Ο Πέρι πέθανε στις 28 Οκτωβρίου 2023.

«Δώσε μου μια μεγάλη δόση»

Στις 8:30 εκείνο το πρωί, ο βοηθός του σταρ των «Friends», Kenneth Iwamasa, του έκανε την πρώτη ένεση κεταμίνης, σύμφωνα με τη συμφωνία απολογίας που έκανε ο Iwamasa με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις 12:45 μ.μ., ο Iwamasa έκανε και πάλι ένεση στον Πέρι, ενώ ο ηθοποιός παρακολουθούσε μια ταινία στο σπίτι του. Σύμφωνα με τη συμφωνία ομολογίας, ο Πέρι ζήτησε άλλη μια δόση 40 λεπτά μετά τη δεύτερη.

«Δώσε μου μια μεγάλη δόση», είπε ο Πέρι στον βοηθό του και του ζήτησε να ετοιμάσει το τζακούζι του.

Η τρίτη δόση χορηγήθηκε ενώ ο Πέρι βρισκόταν είτε κοντά είτε μέσα στο τζακούζι του, σύμφωνα με τη σχετική συμφωνία. Στη συνέχεια, ο Iwamasa έφυγε από το σπίτι για να τακτοποιήσει τις δουλειές του. Όταν επέστρεψε, βρήκε τον Πέρι νεκρό, μπρούμυτα μέσα στο τζακούζι.

Ο Iwamasa ήταν ένας από τους πέντε κατηγορούμενους στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχέση με τον θάνατο του Πέρι, ο οποίος ήταν αποτέλεσμα «οξείες επιπτώσεις» της κεταμίνης, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας του.

Οικονομική εκμετάλλευση

Ο βοηθός του Πέρι ομολόγησε την ενοχή του για μία κατηγορία συνωμοσίας για διανομή κεταμίνης που προκάλεσε θάνατο, αφού παραδέχθηκε ότι έκανε «επανειλημμένα» ενέσεις στον ηθοποιό με το φάρμακο τις ημέρες που προηγήθηκαν του θανάτου του.

Σύμφωνα με τη συμφωνία απολογίας, ο Iwamasa χορήγησε στον Πέρι έξι έως οκτώ δόσεις κεταμίνης (ανά ημέρα) μεταξύ 24 και 27 Οκτωβρίου.

Κατηγορούμενοι σε σχέση με την υπόθεση ήταν επίσης η Jasveen Sangha – φέρεται να είναι γνωστή ως «Η βασίλισσα της κεταμίνης», σύμφωνα με τους εισαγγελείς – και ο Dr. Salvador Plascencia. Και οι δύο έχουν δηλώσει αθώοι σε ορισμένες κατηγορίες. Και οι δύο κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό τη διανομή κεταμίνης.

Η Sangha αντιμετωπίζει επίσης μία κατηγορία για διατήρηση χώρων που σχετίζονται με ναρκωτικά, μία κατηγορία για κατοχή με σκοπό τη διανομή μεθαμφεταμίνης, μία κατηγορία για κατοχή με σκοπό τη διανομή κεταμίνης και πέντε κατηγορίες για διανομή κεταμίνης.

Ο εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Μάρτιν Εστράδα δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ανακοίνωση των κατηγοριών ότι ο Πέρι είχε «ξαναπέσει» στα ναρκωτικά λίγο πριν από τον θάνατό του.

«Αυτοί οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα εθισμού του κ. Πέρι για να πλουτίσουν», δήλωσε ο Εστράδα.

*Mε πληροφορίες από: People