Ο βοηθός του Μάθιου Πέρι, Kenneth Iwamasa, και τέσσερα άλλα άτομα (μεταξύ των οποίων δύο γιατροί) κατηγορούνται για τον θάνατο του Πέρι.

Οι πέντε κατηγορούνται για το ρόλο τους όσον αφορά την προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων κεταμίνης στον Πέρι, η οποία προκάλεσε το θάνατό του από υπερβολική δόση τον Οκτώβριο του 2023.

Ο Πέρι, ο οποίος ήταν 54 ετών, πέθανε τον Οκτώβριο από υπερβολική δόση κεταμίνης και οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι έλαβε αρκετές ενέσεις την ημέρα που πέθανε από τον προσωπικό του βοηθό, τον Kenneth Iwamasa, ο οποίος βρήκε τον Πέρι νεκρό αργότερα εκείνη την ημέρα και ήταν ο πρώτος που μίλησε στους αστυνομικούς.

Όλα όσα γνωρίζουμε για τον Kenneth Iwamasa

Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, ο Iwamasa σπούδασε φωτογραφία και περιβαλλοντικό σχέδιο στο πανεπιστήμιο, προτού παρακολουθήσει μονοετή μαθήματα κινηματογραφίας και παραγωγής ταινιών στο Columbia College Hollywood.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως μάνατζερ ταλέντων και εκτελεστικός βοηθός διαφόρων προσωπικοτήτων του Χόλιγουντ για πάνω από τριάντα χρόνια για την Doug Chapin Management.

Το βιογραφικό του γράφει: «Ευδοκιμώ σε χαοτικές καταστάσεις που απαιτούν τάξη. Είμαι διακριτικός, πιστός και τιμώ την απόλυτη εχεμύθεια».

Ο Iwamasa ήταν προσωπικός βοηθός του Πέρι για περισσότερα από εικοσιπέντε χρόνια, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn. Ο 59χρονος φέρεται να ζούσε με τον Πέρι για αρκετούς μήνες πριν από τον πρόωρο θάνατο του ηθοποιού, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας καριέρας του στη Doug Chapin Management, ο Iwamasa συνεργάστηκε με πολλές διασημότητες του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένης της Άντζελα Μπάσετ, πρωταγωνίστριας του Black Panther, για εννέα χρόνια.

Ο Iwamasa φέρεται να επικοινωνούσε σε κωδικοποιημένη γλώσσα με τους άλλους που κατηγορούνται για τον θάνατο του Πέρι για να αποκτήσουν κεταμίνη, σύμφωνα με τις αρχές. Έχει παραδεχθεί ότι χορήγησε αρκετές ενέσεις κεταμίνης στον Πέρι, συμπεριλαμβανομένης της ημέρας που πέθανε, παρόλο που δεν είχε καμία ιατρική εκπαίδευση ή γνώση σχετικά με τη χορήγηση ουσιών.

Δήλωσε ένοχος για την κατηγορία της συνωμοσίας για διανομή κεταμίνης που επέφερε θάνατο, σύμφωνα με το Associated Press.

*Με πληροφορίες από: scmp.com