Στην κόλαση της φωτιάς έχουν η φωτιά στους Φούρνους Κορσεών, στην Ικαρία, συνεχίζει να καίει χορτολιβαδική έκταση. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή Σκάφη και προχώρησε προς το Καμάρι, όπου εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση, την ώρα που υπάρχει γενική διακοπή ρεύματος στο νησί.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, ενώ οι αρχικοί ισχυροί άνεμοι έντασης 8 Μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή, καθιστούσαν δύσκολο το έργο των εναέριων και επίγειων μέσων πυρόσβεσης, με τα πρώτα να επιχειρούν έως το τελευταίο φως του ήλιου.

Τους συναδέλφους τους στους Φούρνους συνδράμουν και πυροσβεστικές δυνάμεις από την Σάμο. Ήδη στο νησί έχουν μεταβεί ακτοπλοϊκώς 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα από το Καρλόβασι Σάμου και 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα από τον Άγιο Κήρυκο Ικάριας.

Απομακρύνθηκαν με πλωτά

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά και ιδιωτικά σκάφη, ενώ μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 16 άτομα με πλωτό του Λιμενικού και άλλα 3 με ιδιωτικό σκάφος, προς τον Άγιο Μηνά Φούρνων.

Η φωτιά που μαίνεται αυτή την ώρα στην περιοχή Καμάρι των Φούρνων έχει προκαλέσει γενική διακοπή ρεύματος στο νησί.

Δεν κινδυνεύει το εργοστάσιο μελιού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.