Nέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Το κοριτσάκι, μπορεί και να βρισκόταν για τρεις ώρες στον πάτο της πισίνας και να μην το αναζήτησε κανείς. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πρώτη άρχισε να το αναζητά η αδερφή του.

Ακολούθως, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης έψαχναν για 3 ώρες την 8χρονη, πριν την βρουν στην πισίνα, σύμφωνα με τον Σκάι που επικαλείται αστυνομικές πηγές.

Υπάρχουν δε μαρτυρίες ότι το παιδί δεν πήγε για φαγητό στην τραπεζαρία, ότι η ομαδάρχισσα άρχισε να ψάχνει το παιδί μόνη της και μετά να σημαίνει συναγερμό ότι έχει χαθεί.

Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν και οι μαρτυρίες των παιδιών που βρίσκονταν κοντά στη μικρή, τα οποία θα δώσουν κατάθεση στην αστυνομία παρουσία των γονιών τους και παιδοψυχολόγου.

Ο πνιγμός συνέβη πριν το γεύμα

Η 19χρονη ομαδάρχισσα, η οποία ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία των παιδιών, φέρεται να παραδέχθηκε στην κατάθεσή της πως καθυστέρησε πολύ να αντιληφθεί την απουσία του παιδιού.

Η ίδια παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως δεν μέτρησε ποτέ τα παιδιά που βγήκαν από την πισίνα και κατάλαβε πως η 8χρονη Αγγελική λείπει κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Τότε άρχισε να την αναζητά μόνη της, δίχως να ενημερώσει τους υπευθύνους της κατασκήνωσης.

Την ίδια ώρα η ναυαγοσώστρια ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της πως «δεν είδε κανέναν μέσα στην πισίνα και κλείδωσε».

Καταβεβλημένοι ψυχολογικά οι συγγενείς του άτυχου κοριτσιού παρακολουθούν τις καταθέσεις των εργαζομένων, οι οποίες όμως δεν τους καλύπτουν.

«Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους (των εργαζομένων) ήταν παρόντες, αλλά δε νομίζω… πόσο παρών μπορεί να είναι; Εγώ πιστεύω ότι το παιδί πνίγηκε και δεν το είδε κανείς. Την ώρα του μπάνιου και κάποια στιγμή χάθηκε. Από βδομάδα κινούμαστε νομικά, θα ορίσουμε κάποιον», λέει ο παππούς της ανήλικης.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, στο στομάχι της 8χρονης βρέθηκαν λίγα υπολείμματα τροφής, που πιθανώς ήταν από το πρωινό της και κατά συνέπεια το μικρό κορίτσι δεν είχε πάει στην τραπεζαρία μαζί με τα άλλα παιδιά για να φάει το μεσημεριανό της.

Γεγονός, που σημαίνει ότι ο πνιγμός της συνέβη νωρίτερα από τις 13.15 που ήταν η ώρα του γεύματος.

Χωρίς περίφραξη

Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση της δημοτικής επιτροπής Κασσάνδρας ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας που είχαν οι πισίνες της κατασκήνωσης, στην οποία πνίγηκε η 8χρονη.

Η μία από τις πισίνες δεν ήταν πλήρως περιφραγμένη, οπότε ένα παιδί μπορούσε να μπει, ενώ στη δεύτερη πισίνα δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι:

  • Δεν είχε οριστεί υπεύθυνος για τη λειτουργία της πισίνας
  • Δεν υπήρχαν σωσίβια και κοντάρι
  • Δεν υπήρχαν σημάνσεις για το βάθος

Η πισίνα ήταν χωρίς περίφραξη

Το κενό ανάμεσα στους θάμνους της περίφραξης της πισίνας, είναι μία από τις παρατυπίες που είδε ο διορισμένος πραγματογνώμοντας σε σχέση με την τεχνική έκθεση της πισίνας.

Η περίφραξη είναι με θάμνο και έχει κενά, όπως μετέδωσε το STAR την Παρασκευή. Μπορεί άνετα να περάσει ένα μικρό παιδί. Έτσι είναι περίπου η μισή περίφραξη και υπάρχουν άλλα δύο παρόμοια σημεία. Υπάρχει, επίσης, και ένα κολονάκι περίπου 50 εκατ. δίπλα και στη διπλή πόρτα εισόδου, από όπου μπορεί εύκολα να πατήσει και να μπει ένα μικρό παιδί.