Εμπειρίες και όχι μόνο ακουστικά set. Είκοσι ώρες συναρπαστικών εμφανίσεων και εκρηκτικών οπτικών εφέ. Αυτό υπόσχεται το μεγαλύτερο dance festival, που έχει κι αυτό το δικό του κοινό στην Ελλάδα: το Primer, που διοργανώνεται στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Νερού / Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Tae Kwon Do. Αιχμή του δόρατος αποτελεί φυσικά το αποκαλούμενο «παιδί-θαύμα» της παγκόσμιας ηλεκτρονικής και ποπ σκηνής, o Ολλανδός Martin Garrix που επιστρέφει στην Αθήνα ύστερα από 8 χρόνια. Αρκεί ίσως να θυμίσουμε ότι ο 27χρονος μουσικός βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει ιδρύσει το προσωπικό του, πετυχημένο label.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει κορυφαία ονόματα της χορευτικής σκηνής

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει κορυφαία ονόματα της χορευτικής σκηνής -τους Eric Prydz, Argy και τους αγαπημένους Röyksopp -, δύο επίπεδα, εκ των οποίων το κεντρικό θα διαθέτει οθόνες LED συνολικού εμβαδού 800 τ.μ., ενώ θα δοθούν στο κοινό φωτιζόμενα βραχιολάκια. Οι Röyksopp, το φοβερό και τρομερό ντουέτο της ηλεκτρονικής μουσικής από τη Νορβηγία, με επιρροές από τον Giorgio Moroder και τον Vangelis μέχρι τους Kraftwerk, αναμένονται το Σάββατο 7/9. Το 2022 παρουσίασαν το πιο φιλόδοξο project της πορείας τους μέχρι σήμερα, την τριλογία «Profound Mysteries», αποχαιρετώντας παράλληλα το παραδοσιακό album format. Ακολούθησε το 2023 η μεγάλη παγκόσμια περιοδεία τους, με τίτλο «True Electric», και στο πλαίσιο αυτής έρχονται ξανά στην Ελλάδα.

Το line up της κεντρικής σκηνής συμπληρώνεται με την εμφάνιση του Argy, έλληνα DJ και παραγωγού με καμβά ελευθερίας το περίφημο ιταλικό label «Afterlife», αλλά και του κορυφαίου σουηδού DJ και παραγωγού (house/techno/electro), Eric Prydz, ο οποίος μετράει 23 χρόνια στη μουσική. Την ίδια μέρα στην καινούργια  σκηνή Afterhours – Σάββατο 23.30-06.00 – εμφανίζoνται ο δανός DJ Kölsch (Afterhours Stage) και οι δύο ιταλοί DJs «Agents of Time».

Ζ.Λ.