Βολές κατά του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με αφορμή το περιστατικό αιώρησης οχήματος στο λιμάνι της Άνδρου.

Δια μέσω του βουλευτή Χίου και υπευθύνου ΚΤΕ Ναυτιλίας Σταύρου Μιχαηλίδη, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως επρόκειτο για «άλλο ένα περιστατικό, αυτό στο λιμάνι του Γαυρίου της Άνδρου ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο όσων προκαλούν συχνά τελευταία ανησυχία για την ασφάλεια στον τομέα γενικά των συγκοινωνιών. Στις αερομεταφορές, στα τρένα, στις αστικές συγκοινωνίες, ιδιαίτερα όμως στην ακτοπλοΐα με τα αλλεπάλληλα συμβάντα στα λιμάνια της Χώρας».

Προσθέτει πως «οδηγός επιβατηγού οχήματος φέρεται ότι κινδύνευσε κατά την είσοδο του οχήματός του στο πλοίο από ένα συνδυασμό παραγόντων που ερευνώνται από την αρμόδια Λιμενική Αρχή».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μιχαηλίδη, «προϊστάμενοι Λιμενικών Αρχών και Πλοίαρχοι ακτοπλοϊκών πλοίων έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει και καταδείξει σοβαρές ελλείψεις σε λιμάνια της χώρας, ελλείψεις που υπονομεύουν την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων στα πλοία, στις ακτοπλοϊκές μας συνδέσεις ακόμα και σε συνήθεις καιρικές συνθήκες».

Κατά τον ίδιο, «η κυβέρνηση γνωρίζει αλλά αδρανεί. Επιβάλλεται άμεσα, πριν χαθούν ζωές, αξιολόγηση ασφαλείας των λιμενικών μας υποδομών και συνεχής και αυστηρός έλεγχος των συνθηκών και του ωραρίου εργασίας των πλοιάρχων και των μελών του πληρώματος των ακτοπλοϊκών μας πλοίων, ιδιαίτερα των γραμμών που συνδέουν πολλά νησιά».

«Υποκρισία και θεατρινισμός»

Βάλλει κατά του υπουργείου Ναυτιλίας για τη δήλωση πως «με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη έχει ξεκινήσει η άμεση διαλεύκανση του συμβάντος», λέγοντας πως πρόκειται για «υποκρισία και θεατρινισμό».

Τέλος, ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει πως «να ενημερωθεί ο κύριος υπουργός ότι υπάρχουν εισαγγελικές και αρμόδιες Λιμενικές Αρχές που επιλαμβάνονται άμεσα κατά λόγω αρμοδιότητας σε τέτοια συμβάντα δίχως τη δική του υποκριτική παρέμβαση. Ας περιοριστεί ο κ. Στυλιανίδης στην άσκηση των αρμοδιοτήτων και ευθυνών του για την εύρυθμη και ασφαλή ακτοπλοϊκή διασύνδεση της χώρας».