Το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στο νοσοκομείο της Κω, όπου ένας άνδρας που διακομίστηκε έχοντας υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από γυναικολόγο, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για διάλυση του ΕΣΥ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αναγάγει το ‘πάμε κι όπου βγει’ σε κανόνα άσκησης πολιτικής, σε όλους τους τομείς. Από την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που σταματάνε στα τσιμέντα, ως την Υγεία, όπου ελπίζει να βγει το καλοκαίρι χωρίς να συμβεί κάποια τραγωδία στα νησιά  που κατακλύζονται από επισκέπτες», σημειώνει η Κουμουνδούρου και τονίζει πώς «το τελευταίο περιστατικό στο νοσοκομείο της Κω, με τον 69χρονο που υπέστη βαρύ καρδιακό επεισόδιο και τον περιέθαλψε… γυναικολόγος, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «α αρμόδιος υπουργός, ο Άδωνις Γεωργιάδης, οφείλει να παραδεχτεί την αποτυχία του και να παραιτηθεί. Κι αν δεν το κάνει, οφείλει να τον αποπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Παραιτηθείτε κ. Γεωργιάδη, αποτύχατε

Την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη ζήτησε, με δήλωσή του το βράδυ της Παρασκευής, και ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

«Η κατάσταση στο ΕΣΥ, λεπτό προς λεπτό, ώρα την ώρα και μέρα με τη μέρα, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τους πολίτες και τους τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας», σημείωσε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «τελευταίο επικίνδυνο συμβάν αυτό στο πολύπαθο νοσοκομείο της Κω, για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης ‘επιστράτευσαν’ τους ιδιώτες γιατρούς, ένα μέτρο, όπως αποδεικνύεται ατελέσφορο, που η αποτελεσματικότητά του συγκρίνεται με αυτή των απογευματινών χειρουργείων».

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον «69χρονο συμπολίτη μας, που υπέστη έμφραγμα χθες, ανήμερα της Παναγίας», σημειώνοντας πως «τον υποδέχθηκε στο νοσοκομείο της Κω και διαχειρίστηκε αρχικά την κατάστασή του, όχι καρδιολόγος, αφού δεν υπήρχε, αλλά γυναικολόγος, ως η πιο κοντινή(!) ειδικότητα», για να σχολιάσει πως «ούτε στην πιο υπανάπτυκτη χώρα δεν συμβαίνουν αυτά. Ο άνθρωπος μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη και ευχόμαστε να είναι καλά στην υγεία του».

Το περιστατικό επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα του κ. Γεωργιάδη, που πρόσφατα επισκέφτηκε την Κω και υποσχέθηκε «λαγούς με πετραχήλια», ενώ «τα έβαλε» με τους απεγνωσμένους εργαζομένους του νοσοκομείου, που δήθεν ήθελε να ακούσει. Επιπλέον, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο γιατρός καρδιολόγος που είχε επιστρατευθεί τον Ιούλιο, έμεινε μόνο για ένα μήνα και αποχώρησε. Δηλαδή, τόσο όσο για να την βγάλει επικοινωνιακά η κυβέρνηση.

«Αλλά η πραγματικότητα με τη διάλυση του ΕΣΥ δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Τώρα που αποκαλύπτεται με τον πιο εμφαντικό τρόπο το αδιέξοδο των πολιτικών σας, το σχέδιο που απεργάζεστε και εφαρμόζετε για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και ότι μοναδική σας έννοια είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης, η μόνη λύση για την κοινωνία είναι να παραιτηθείτε. Τόσο εσείς προσωπικά, όσο και η κυβέρνησή σας, με την σκληρή νεοδεξιά πολιτική ιδιωτικοποίησης της υγείας που εκτελείτε. Για το καλό των ανθρώπων αυτού του τόπου», υπογράμμισε ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

«Εμείς, σας έχουμε καταθέσει τροπολογία κ. Γεωργιάδη για τις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, την οποία προσπερνάτε επιδεικτικά και δεσμευόμαστε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επαναθεμελίωση του ΕΣΥ για τους πολλούς και για όλους!», σημείωσε καταληκτικά.​