Τρόφιμα, καύσιμα και άλλες προμήθειες για τους παγιδευμένους αστροναύτες παρέδωσε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ένα διαστημόπλοιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA, το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Progress 89 παρέδωσε περίπου τρεις τόνους προμηθειών.

Αναμένεται να παραμείνει προσδεδεμένο για περίπου έξι μήνες στον ISS, πριν αναχωρήσει για επανείσοδο στη γήινη ατμόσφαιρα.

Δείτε την ανάρτηση:

Αποκλεισμένοι επ’ αόριστον στον ISS

Σημειώνεται ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) φιλοξενεί επί του παρόντος τα επτά μέλη πληρώματος της τακτικής αποστολής (Expedition 71) και δύο αστροναύτες της NASA, την Σουνίτα Γουίλιαμς και ο Μπάρι Γουίλμορ, οι οποίοι παραμένουν εκτός προγράμματος στον σταθμό λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια της κάψουλας Starliner της Boeing που εμποδίζουν την επιστροφή τους στη Γη.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστροναύτες Μπάρι Γουίλμορ και Σουνίτα Γουίλιαμς, υπολόγιζαν ότι θα έμεναν στο Διάστημα για περίπου 10 ημέρες, αλλά αισίως βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για πάνω από δύο μήνες με την ημερομηνία επιστροφής να παραμένει ακαθόριστη. Στα τέλη Αυγούστου η NASA θα λάβει την απόφαση για το πώς και πότε θα επιστρέψουν.

Αν δεν είναι εφικτό να επιστρέψουν με το Starliner, θα χρησιμοποιηθεί πτήση της SpaceX, οπότε η παραμονή τους θα παραταθεί για αρκετούς μήνες.