Οι γιατροί που κατηγορούνται σε σχέση με τον θάνατο του Μάθιου Πέρι – ο Dr. Mark Chavez και ο Dr. Salvador Plasencia – μπορούν ακόμα να συνταγογραφούν νόμιμα φάρμακα, σύμφωνα με το TMZ.

Και οι δύο γιατροί έχουν κατηγορηθεί για τους αντίστοιχους ρόλους τους στη διανομή κεταμίνης στον ηθοποιό, ο οποίος πέθανε στις 28 Οκτωβρίου 2023 εξαιτίας των «οξέων επιδράσεων» του ιατρικού αναισθητικού, και μάλιστα επιβεβαίωσαν την εμπλοκή τους στην προμήθειά της στον αγαπημένο σταρ των «Friends».

Παρά τις κατηγορίες, το Ιατρικό Συμβούλιο της Καλιφόρνιας διέταξε έρευνα και τους δύο γιατρούς, αλλά δεν βρήκε λόγο να ανακαλέσει τις άδειές τους, σύμφωνα με το TMZ.

«Και οι δύο άδειες είναι σε ισχύ και ενεργές και το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει επιβάλει περιορισμούς σε αυτές», επιβεβαίωσαν σε δήλωσή τους στο πρακτορείο.

Και οι δύο άδειες τους είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συμβουλίου της Καλιφόρνιας χωρίς περιορισμούς.

Η άδεια του Chavez αναφέρεται ως «ανανεωμένη & τρέχουσα» με ημερομηνία λήξης την 30ή Ιουνίου 2026. Η άδεια του Plasencia, εν τω μεταξύ, έχει την ίδια κατάσταση με ημερομηνία λήξης την 31η Οκτωβρίου.

Μάθιου Πέρι: Τα μηνύματα που «καίνε» τους γιατρούς

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο 42χρονος Plasencia κατηγορείται για διανομή κεταμίνης και για αλλοίωση και παραποίηση εγγράφων ή αρχείων που σχετίζονται με την ομοσπονδιακή έρευνα.

Ο Chavez, 54 ετών, συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για μία κατηγορία συνωμοσίας για διανομή κεταμίνης. Επιβεβαίωσε στη συμφωνία απολογίας του ότι πούλησε κεταμίνη στον Plasencia εκτός αγοράς για χρήση από τον Πέρι.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του κατηγορητηρίου, και οι δύο γιατροί προμήθευαν τον ηθοποιό με κεταμίνη από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023. Σε ενοχοποιητικά μηνύματα, αναρωτιόντουσαν πόσο θα πλήρωνε ο «ηλίθιος» Πέρι για το φάρμακο.

Ο Πέρι εκτιμάται ότι πλήρωσε πάνω από 55.000 δολάρια σε μετρητά τις εβδομάδες που προηγήθηκαν του αιφνίδιου θανάτου του.

«Αυτοί οι κατηγορούμενοι νοιάζονταν περισσότερο για το κέρδος από τον κ. Πέρι παρά για την ευημερία του», ανέφερε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Μάρτιν Εστράδα σε δήλωση Τύπου. «Το ταξίδι του Μάθιου Πέρι ξεκίνησε με αδίστακτους γιατρούς, που καταχράστηκαν τη θέση εμπιστοσύνης τους επειδή τον έβλεπαν ως μέσο πληρωμής, μέχρι τους εμπόρους του δρόμου που του έδιναν κεταμίνη».

Η «βασίλισσα της κεταμίνης»

Η Jasveen Sangha, γνωστή ως «βασίλισσα της κεταμίνης», και ο Eric Fleming κατηγορήθηκαν επίσης για την προμήθεια κεταμίνης στον Πέρι.

Ο Πέρι είχε μιλήσει για τη χρήση κεταμίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψής του στα απομνημονεύματά του του 2022, «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing».

Το περιέγραψε ως μια «γιγαντιαία εκπνοή» και «να σε χτυπάει στο κεφάλι ένα γιγαντιαίο χαρούμενο φτυάρι», αλλά παραδέχτηκε ότι τον έκανε να νιώθει σαν να «πεθαίνει».

Αν και φαινόταν να απολαμβάνει τα οφέλη της κεταμίνης, τελικά έγραψε: «Ο πονοκέφαλος ήταν σκληρός και ξεπέρασε το φτυάρι. Η κεταμίνη δεν ήταν για μένα».