Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Αθηναίων της χώρας καθώς «καμία απολύτως σχέση δεν έχει με διαφήμιση που έχει αναρτηθεί σε κοινωνικά δίκτυα σχετικά με κάρτα μετακίνησης που παρουσιάζεται ως κάρτα του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας και παρέχει δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς».

Παρακαλεί τους κατοίκους της Αθήνας «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αγνοούν πληροφορίες, που προέρχονται από μη επίσημες πηγές του Δήμου. Οι επίσημες ανακοινώσεις και ενέργειες του Δήμου Αθηναίων θα επικοινωνούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω των επίσημων καναλιών του όπως ο επίσημος ιστότοπος και οι αναγνωρισμένες του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία, «οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων».

Ο Δήμος Αθηναίων στην επίσημη ιστοσελίδα του έχει ενεργό λινκ στην επίμαχη διαφήμιση.

«Χάρτης μεταφορών της Αθήνας»

Σελίδα στο facebook υπό την ονομασία «Χάρτης μεταφορών της Αθήνας» και ελάχιστους ακολούθους με δύο μόνο δημοσιεύσεις γράφει στο μήνυμά της: «Αποκτήστε την κάρτα μετακίνησης του Δήμου Αθηναίων και χρησιμοποιήστε δωρεάν τα μέσα μεταφοράς για έξι μήνες.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει μια πράσινη πρωτοβουλία για να ενθαρρύνει τους κατοίκους να χρησιμοποιούν συχνότερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ειδική προσφορά ισχύει μέχρι το τέλος του μήνα!»

Καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο οδηγώντας σε συγκεκριμένο σύνδεσμο.