Συνεχίζει να καίει η φωτιά στους Φούρνους Κορσεών, ανάμεσα στη Σάμο και την Ικαρία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις που μπορεί να πάρουν μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στο νησί επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ελικόπτερο κάνει ρίψεις προκειμένου να σταματήσει την εξάπλωση της πυρκαγιάς, που έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα και εκτάσεις Natura.

Εκκένωση διά θαλάσσης

Μήνυμα του 112 για εκκένωση εστάλη χθες στους κατοίκους στο Καμάρι ενώ το λιμενικό και ιδιωτικά σκάφη απομάκρυναν 19 άτομα από την παραλία της περιοχής προς το νησάκι του Αγίου Μηνά.

Τα άτομα μεταφέρθηκαν στο κοντινό νησάκι

Σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη προκειμένου να απομακρύνουν, αν παραστεί ανάγκη, κατοίκους και επισκέπτες.

Η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύχτια καθώς πυροσβέστες και κάτοικοι κράτησαν τη φωτιά μακριά από τους οικισμούς Καμάρι και Μπαλί. Στις 4:00 πμ μια αναζωπύρωση πήρες μεγάλες διαστάσεις πάνω από την περιοχή του οικισμού Καμάρι, ενώ η φορά των ανέμων άλλαζε διαρκώς.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εξακολουθούν να είναι ισχυροί με τις ριπές να φτάνουν και τα 7 μποφόρ δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Η φωτιά επίσης προκάλεσε μπλακ άουτ στο νησί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βίντεο και φωτογραφίες από τη φωτιά στους Φούρνους