Σε σοκ παραμένει η τοπική κοινωνία στη Χαλκιδική από τον αδόκητο θάνατο ενός μικρού παιδιού μόλις 8 ετών, που κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των γονιών του.

«Πραγματικά είμαστε συγκλονισμένοι», λέει ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, προσθέτοντας ότι «ένας μικρός φίλος από ένα έκτακτο γεγονός, η αιτία του οποίου θα φανεί μέσα από τη νεκροψία-νεκροτομή, μάς άφησε τελείως ξαφνικά και η είδηση πραγματικά έχει διαδοθεί σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία».

Μιλώντας στο τοπικό μέσο thesstoday.gr, ο κ. Βαλιάνος δηλώνει ότι όλοι έχουν συγκλονιστεί παρακολουθώντας πώς μπορεί να διακοπεί τόσο απότομα η ζωή ενός μικρού παιδιού.

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΒ, ο δήμαρχος λέει: «Επειδή έχουμε φροντίσει να υπάρχει άμεση ανταπόκριση από ΕΚΑΒ, ήρθε αρκετά γρήγορα το ασθενοφόρο με τους διασώστες. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού και φυσικά διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείου Πολυγύρου. Από εκεί και πέρα δυστυχώς η επόμενη πληροφόρηση που είχαμε ήταν ότι το παιδί κατέληξε».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το παιδί είχε αμυγδαλίτιδα και υπάρχουν ενδείξεις ότι του γύρισε απότομα σε οξεία περικαρδίτιδα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (17/8/2024) στη Χαλκιδική, με το παιδί να ξεψυχά μπροστά στα μάτια των γονιών του.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια βρισκόταν στην περιοχή της Ιερισσού όταν συνέβη το αδιανόητο, καθώς διαθέτει εξοχικό εκεί και πηγαίνει τα καλοκαίρια.

Προκλήθηκε όπως ήταν φυσικό μεγάλη αναστάτωση, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες, το οποίο έφτασε άμεσα στο σημείο.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνοντας ΚΑΡΠΑ στο άτυχο παιδάκι, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, παρέλαβαν και μετέφεραν το 8χρονο παιδί στο κέντρο Υγείας Ιερισσού, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.