Ανατριχιαστικά είναι τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από την αιματηρή συμπλοκή σε γνωστό beach bar της Χαλκιδικής.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η στιγμή που η παρέα των 7 Βούλγαρων έχει ρίξει στο έδαφος τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ο 55χρονος δέχεται μπουνιές και κλωτσιές σε όλο του το κορμί.

Θαμώνες σηκώνονται έντρομοι από τα τραπέζια τους και τρέχουν προς την έξοδο για να σωθούν, ενώ επικρατεί το απόλυτο χάος. Ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά.

«Ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει»

«Σκηνές ταινίας, πιστολίδια, ο κόσμος να ουρλιάζει γιατί είχε οικογένειες μέσα με παιδάκια», περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες.

Στο μαγαζί καταφθάνουν μπράβοι έτοιμοι να λύσουν τις διαφορές τους με τα όπλα. Εκτοξεύονται καρέκλες και άλλα αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια πέφτουν «βροχή» οι πυροβολισμοί από τους άνδρες που πουλούσαν προστασία.

Αιμόφυρτοι στο έδαφος κείτονται ένας 40χρονος από τη Βουλγαρία που έχει δεχθεί σφαίρα στο στέρνο και ένας 32χρονος ομοεθνής του με τραύμα από σφαίρα στο χέρι.

Μια εργαζόμενη προσπαθεί να φυγαδεύσει τον κόσμο που έχει τρομοκρατηθεί.

«Είχαμε την τύχη, κάποια εργαζόμενη εκεί στο εστιατόριο, μας φυγάδευσε και μας έβαλε μέσα σε έναν στεγασμένο χώρο γραφείου όπου ξαπλώσαμε κάτω και περιμέναμε μέχρι να έρθει η Αστυνομία».

Λίγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί μπαίνουν στον χώρο και περνούν χειροπέδες αρχικά σε 5 άτομα. Κάποιοι καταφέρνουν και διαφεύγουν.

Πάνω τους εντοπίζουν μαχαίρια, πτυσσόμενα γκλομπ και σπρέι πιπεριού.

Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του beach bar και άλλοι τρεις

Ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Χαλκδική και άλλοι τρεις που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συμπλοκής αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι. Κρατούνται άλλοι τέσσερις, οι οποίοι παραπέμπονται στην ανάκριση για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο ένας θέλει να απολογηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει ότι το γκλοπ και το σπρέι πιπεριού δεν ξέρει πως βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του, το οποίο ανήκει σε εταιρία που εργάζεται. Ο δεύτερος που κατηγορείται περί όπλων θα ζητήσει προθεσμία και θα υποστηρίξει ότι είχε στις αποσκευές το γκλοπ αλλά δεν ήξερε ότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα. Και οι δύο που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη θα ζητήσουν προθεσμία και θα υποστηρίξουν ότι χτύπησαν βρισκόμενοι σε άμυνα.

Το αφεντικό του υποκόσμου

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Πολυγύρου, που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για προστριβές μεταξύ των μελών της βουλγαρικής μαφίας. Άλλωστε ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι ο 41χρονος «Κίρχο» ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στην ηγετική ομάδα του περιβόητου «Τάκη», το αφεντικό του υπόκοσμου στη Βουλγαρία, ή αλλιώς αποκαλούμενου «βασιλιά της κοκαΐνης». Έχει απασχολήσει τις βουλγαρικές Αρχές πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ το 2016 είχε συλληφθεί στο Μπαλί για υπεξαίρεση πιστωτικών καρτών.

Ο Σλάβι Ανγκέλοφ, ερευνητής δημοσιογράφος από τη Βουλγαρία που έχει  απειληθεί και ξυλοκοπηθεί από την βουλγάρικη μαφία μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για τη δράση τους.

Είπε πως «όλοι οι Βούλγαροι που κρατούνται στο επεισόδιο της Χαλκιδικής συνδέονται με το βουλγαρικό οργανωμένο έγκλημα. Στην αστυνομία έχουν καταγραφεί διάφορα βίαια εγκλήματα που σχετίζονται με εκβιασμό και διανομή ναρκωτικών».

O Escobar της Βουλγαρίας

Τα τελευταία χρόνια, εκπρόσωποι του βουλγαρικού οργανωμένου εγκλήματος έχουν κάνει επενδύσεις και στη Χαλκιδική και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Αυτά τα ακίνητα λοιπόν αναμφίβολα επενδύονται με κεφάλαια που αποκτήθηκαν από εγκληματικές επιχειρήσεις.

Ο άνθρωπος με το ψευδώνυμο, «ο Ρώσος» σύμφωνα με τον βούλγαρικό τύπο, φέρεται να ήταν το πρωτοπαλίκαρο στην εγκληματική οργάνωση «τα σφυριά του Τάκι» , που ανήκει στον βαρώνο της κοκαΐνης, τον οποίο αποκαλούν Escobar της Βουλγαρίας, στη γειτονική χώρα, έχει το ψευδώνυμο Τάκι. Είναι Έλληνας και θεωρείται από τις βουλγαρικές αρχές, ως ο μαέστρος στο συνδικατο του οργανωμένου εγκλήματος και το όνομα του, έχει εμπλακεί στην εξαφάνιση της βασίλισσας των bitcoin στη Βουλγαρία, γνωστή με το ψευδώνυμο δοκτωρ Ρούζα.

O Σλαβι Ανγκελοφ υποστήριξε πως «εγιναν πιο διάσημοι πριν από περίπου 10 χρόνια στη Βουλγαρία, καθώς συνδέονται με τη λεγόμενη Συμμορία των σφυριών του «Taki». Πρόκειται για άτομα που, χρησιμοποιώντας βία και σφυριά, άσκησαν έλεγχο στη διακίνηση ναρκωτικών στο δρόμο, τιμώρησαν ανταγωνιστές εμπόρους και οφειλέτες. Όλα τα αστυνομικά τους αρχεία σχετίζονται με βία και περιστατικά παρόμοια με αυτό για το οποίο κρατήθηκαν στη Χαλκιδική».