«Ο λαλίστατος κ. Κασσελάκης που, ειδικά αυτές τις ημέρες, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αναρτήσεων, φωτογραφιών και βίντεο, δεν αφιέρωσε ούτε λίγα λεπτά για να ζητήσει έστω μια συγγνώμη στους δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς και τις οικογένειές τους για την χυδαία και απειλητική συμπεριφορά του ευρωβουλευτή του Νίκου Παππά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Οι αντιδράσεις από το κυβερνών κόμμα συνεχίζονται για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον αστυνομικών, με τον Παύλο Μαρινάκη να σημειώνει ότι «σε ένα κανονικό κόμμα η διαγραφή του θα ήταν αυτονόητη».

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία»

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας και οφείλουμε να τις στέλνουμε στο περιθώριο με πράξεις».

«Είναι αδιανόητο σε μια εποχή που πολιτεία, πολίτες, ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας, δίνουμε όλοι μαζί την πιο δύσκολη μάχη ενάντια στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, ένας εν ενεργεία εκπρόσωπος της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο να απειλεί και να βρίζει με τόσο χυδαίο τρόπο αστυνομικούς που σε πολύ δύσκολες συνθήκες υπερβάλλουν εαυτόν για να είμαστε ασφαλείς.

Κ. Κασσελάκη, δεν χρειάζονται πολλά λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις, παρά μόνο η αυτονόητη απόφαση αποπομπής. Αναμένουμε την απάντησή σας».

Τα σχόλια του κ. Παππά προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, ενώ τη διαγραφή του ευρωβουλευτή ζήτησε και η ΝΔ.

Ο Νίκος Παππάς απάντησε στις κατηγορίες που του προσάπτει η Νέα Δημοκρατία και η Ένωση Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ, με ένα story στον λογαριασμό του στο Instagram, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα μετά τις πυρκαγιές, ενώ τόνισε πως σέβεται τα σώματα ασφαλείας αλλά έχει το δικαίωμα να απαντά στο ύφος που αυτός επιλέγει σε «ακροδεξιά τρολ» όπως τα χαρακτήρισε.

Ο Νίκος Παππάς, στην απάντησή του προς την κυβέρνηση, σημειώνει τα εξής:

«Καλησπέρα. Βλέποντας την κυβέρνηση της συμφοράς να έχει τόσο άμεσα αντανακλαστικά σε μια προσπάθεια μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και αλλαγής της ατζέντας, βέβαια, από τις πυρκαγιές, και βγάζοντας ανακοίνωση εναντίον μου, αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερο να είχε την ίδια αμεσότητα την προηγούμενη εβδομάδα που σχεδόν κάηκε η μισή Αττική; Τέλος πάντων.

»Από εκεί και πέρα, πάντα σέβομαι και αναγνωρίζω τα Σώματα Ασφαλείας, το γνωρίζουν και οι ίδιοι από κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έχουμε κάνει, αλλά δεν δέχομαι από κανένα ακροδεξιό τρολ, κανένα φασιστάκο, από τον οποιονδήποτε να με υποτιμάει, να με προσβάλει και να με απειλεί εμένα και την οικογένειά μου. Θα απαντάω πάντα στο ίδιο ύφος, δεν αναιρεί η θέση του ευρωβουλευτή που έχω τις αξίες μου και την προσωπικότητά μου και καλό θα ήταν εκεί στο Μαξίμου να ασχοληθείτε με πιο σοβαρά θέματα – ο κόσμος καίγεται, πεθαίνει, μένει στο δρόμο, κι εσείς πετάτε χαρταετό πάλι».