Το αναγεννημένο ισπανικό ποδόσφαιρο είναι έτοιμο να προσφέρει μια Λα Λίγκα αντίστοιχη των προσδοκιών που γέννησαν οι πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες του.

Κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ (Ρεάλ), νίκη στο Euro, χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, απόκτηση Κιλιάν Εμπαπέ από τη Βασίλισσα, εκτόξευση Γιαμάλ.

Οι ισπανοί φίλαθλοι έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως φέτος θα δουν ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων και την αναβίωση του πάθους στα clasico, θυμίζοντας την εποχή που μονομαχούσαν ο Μέσι με τον Ρονάλντο. Η άφιξη του Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ έχει ανεβάσει την αδρεναλίνη στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, αλλά και τα ποσοστά της για τη διατήρηση των κεκτημένων. Σύμφωνα με την Opta, η Ρεάλ έχει 86% πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο έναντι μόλις 10,3% της Μπάρτσα και 2,2% της Ατλέτικο.   Ο αλχημιστής Κάρλο Αντσελότι αναζητά τη σωστή φόρμουλα για να χωρέσει στην ομάδα τον αρχηγό της Εθνικής Γαλλίας χωρίς να δημιουργήσει αγωνιστικές αρρυθμίες στην ήδη καλοκουρδισμένη μηχανή που κατέκτησε πέρυσι με άνεση τον τίτλο στην Ισπανία και το 15ο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο μεγάλος χαμένος πιθανόν να είναι ο Ροντρίγκο τον οποίον φλερτάρει έντονα η Λίβερπουλ.

Ο Αντσελότι θα έχει πολλή δουλειά αφού πρέπει επίσης να καλύψει το κενό που άφησε ο μετρονόμος Τόνι Κρος που αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του. Σε χειρότερη θέση είχε βρεθεί στο παρελθόν ο Ιταλός όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο – και τα κατάφερε θαυμάσια. Το ίδιο έκανε και με τις αποχωρήσεις των Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Μπενζεμά και Κασεμίρο.  Τουλάχιστον συνεχίζει ο Λούκα Μόντριτς τον οποίον θα χρησιμοποιεί στα μεγάλα παιχνίδια, ενώ από τις παλιές καραβάνες συνεχίζουν οι Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ και Κουρτουά.

Εποχή Χάνσι Φλικ

Η Ρεάλ θα βρει απέναντί της μια διαφορετική Μπαρτσελόνα που στην ούγια θα γράφει made in Germany.

Ο Χάνσι Φλικ έχει στα χέρια του μια χρυσή γενιά παικτών την οποία απαρτίζουν οι Γιαμάλ, Κουμπαρσί, Πέδρι, Γκάβι, πάνω στην οποία θα στηρίξει τα σχέδιά του για να κυριαρχήσει στην Ισπανία. Στην παρέα των πιτσιρικάδων προστέθηκε και ο Ντάνι Ολμο τον οποίον ωστόσο δεν μπορεί να δηλώσει προς το παρόν η Μπάρτσα λόγω των οικονομικών της προβλημάτων. Ο Φλικ μιλάει την ίδια γλώσσα με τον αρχηγό της Εθνικής Γερμανίας, Γκουντογκάν, τον Μαρκ Αντρε τερ Στέγκεν, αλλά και τον Λεβαντόφσκι με τον οποίον συνεργάστηκε απόλυτα επιτυχημένα στην Μπάγερν.

Στο τελευταίο φιλικό πάντως, η ήττα με 3-0 από τη Μονακό ήταν αρκετή για να γεννήσει πολλά ερωτηματικά. Ο Τερ Στέγκεν την απέδωσε σε «αμυντικό ατύχημα». Σφήνα στις δύο υπερδυνάμεις θα προσπαθήσει να μπει η απογοητευτική πέρυσι Ατλέτικο Μαδρίτης. Το κενό που άφησε ο Αλβαρο Μοράτα ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση της Μίλαν, κάλυψε ο Αργεντινός Χούλιαν Αλβαρες τον οποίον απέκτησε έναντι 75 εκατ. ευρώ από τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι Ροχιμπλάνκος έχουν δώσει επίσης 65 εκατ. για να φέρουν στο Μετροπολιτάνο τον κεντρικό αμυντικό Ρόμπιν Λε Νορμάντ και τον νορβηγό επιθετικό Αλεξάντερ Σόρλοτ από τη Βιγιαρεάλ. Στα ερυθρόλευκα αναμένεται να ντύσει και τον άγγλο μέσο Κόνορ Γκάλαγκερ, πέρυσι αρχηγό της Τσέλσι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ