Ο θρύλος του γαλλικού σινεμά Αλέν Ντελόν έφυγε από τη ζωή στα 88 του χρόνια, όπως έκανε γνωστό η οικογένειά του. Οδιάσημος ηθοποιός είχε μιλήσει ανοιχτά για τον θάνατο στο παρελθόν, επισημαίνοντας ότι θα ήθελε να φύγει ειρηνικά και με τους δικούς του όρους.

Από τον Αύγουστο του 2019 και μετά το εγκεφαλικό που υπέστη, ο Αλέν Ντελόν δεν μασούσε τα λόγια του. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον θάνατο, ο Γάλλος σταρ είχε μιλήσει ανοιχτά για την ευθανασία, η οποία απαγορεύεται στη Γαλλία (μόνο η παθητική ευθανασία γίνεται ανεκτή).

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αλέν Ντελόν μιλούσε για τον θάνατο. Είχε ήδη κάνει αναφορά στην αυτοκτονία το 2019, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Paris Match».

Η έκκλησή του να του επιτραπεί η ευθανασία είχε σοκάρει τους Γάλλους. «Από κάποια ηλικία και μετά, έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε να ξεκουμπιστούμε ήσυχα, χωρίς να περάσουμε από νοσοκομεία, ενέσεις ή μηχανήματα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο καθένας, όπως θα υπογράμμιζε, είναι ελεύθερος να διαλέξει τον θάνατο που επιθυμεί, ειδικά αν πάσχει από κάποιο νόσημα. «Έχω ζήσει στην Ελβετία, όπου η ευθανασία επιτρέπεται και πιστεύω ότι είναι το πιο λογικό πράγμα που υπάρχει. Και το πιο φυσιολογικό».

Όταν ο γιος του Αλέν Ντελόν είχε μιλήσει για την ευθανασία

Για την ευθανασία είχε μιλήσει το 2022 και ο μεγαλύτερος γιος του, Άντονι, από τον γάμο του ηθοποιού με τη Νάταλι Ντελόν, για τα μάτια της οποίας ο θρυλικός Γάλλος σταρ είχε χωρίσει τη Ρόμι Σνάιντερ.

Ο Άντονι Ντελόν είχε δηλώσει ότι η μητέρα του, που έφυγε από τη ζωή το 2021 από καρκίνο του παγκρέατος, είχε κάνει κι εκείνη την ίδια επιλογή. Ο ίδιος ήταν κοντά της ακόμα κι αν η διαδικασία, την οποία είχε ήδη οργανώσει η οικογένεια, δεν στάθηκε απαραίτητη, καθώς η Νάταλι πέθανε πριν προχωρήσει στην ευθανασία.

Η διαθήκη του Αλέν Ντελόν με τους όρους του

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, ο Άντονι είχε αποκαλύψει ότι για τον λόγο αυτόν ο πατέρας του διευκρίνισε στη διαθήκη του την επιθυμία του. Του ζήτησε να μείνει μαζί του μέχρι το τέλος και να οργανώσει τα πάντα, πράγμα το οποίο και δέχθηκε, όπως κατέθεσε και στην αυτοβιογραφία του «Entre chien et loup» (Ανάμεσα στον σκύλο και στον λύκο).

Στις σελίδες του βιβλίου, ο Άντονι Ντελόν εξήγησε ότι δεν ήθελε τον ρόλο του εκτελεστή της διαθήκης, γι’ αυτό και παραχώρησε τη διαδικασία στην ετεροθαλή αδελφή του Ανούσκα, που γεννήθηκε από τη σχέση τού πατέρα του με τη Ροζαλί βαν Μπρέμεν, και τη μεγαλύτερη αδελφή του Αλέν Ντελόν Junior.

Πάντως, ήδη από το 2017 -όταν έφυγε από τη ζωή η σύντροφός του, Μιρέιλ Νταρκ, ο Αλέν Ντελόν είχε δηλώσει ότι δεν θα μπορούσε να αντέξει πάρα πολλά χρόνια χωρίς αυτήν και ότι ήταν έτοιμος να «φύγει».