Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (19/8) σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Καρυάς, στον Όλυμπο.

Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς, έσπευσαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική,  3 οχήματα με 9 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον, καθώς το δύσβατο έδαφος καθιστά δύσκολη την προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Κίτρινος συναγερμός

Σε κίτρινο συναγερμό για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 3) έχει τεθεί μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μεταξύ άλλων στην κατηγορία κινδύνου 3 βρίσκονται η Αττική, πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Μαγνησίας, της Χαλκιδικής, του Αγίου Όρους, της Κρήτης, της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης, όπως και νησιών της περιφερειακής ενότητας Ρόδου και του βορειοανατολικού Αιγαίου.