Καθυστερήσεις αναμένονται σε όλα τα δρομολόγια του Προαστιακού μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας, όπως ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Hellenic Train.

Ο λόγος έγκειται στη χθεσινή φωτιά στο Λιτόχωρο και στην επακόλουθη απώλεια ηλεκτροδότησης. Μονή θα είναι η γραμμή ανάμεσα στο Λιτόχωρο και το Πλατύ.

Διακοπή δρομολογίων είχαν σημειωθεί από χθες Κυριακή, καθώς ακινητοποιημένες παρέμεναν δύο αμαξοστοιχίες μετά την εντολή της Πυροσβεστικής να μην πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια.

Στη χθεσινή ανακοίνωση της Hellenic Train αναφερόταν ότι κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής υπήρχε διακοπή ρεύματος της γραμμής κοντά στον σταθμό Λιτοχώρου λόγω πυρκαγιάς και αναμένονταν καθυστερήσεις. Η αμαξοστοιχία 1596 είχε παραμείνει στον σταθμό των Νέων Πόρων και η 1597 στον σταθμό του Αιγινίου.

Χωρίς ενεργό μέτωπο το Λιτόχωρο

Σημειώνεται ότι η φωτιά στην Πλάκα Λιτοχωρίου έχει σβήσει, μετά από επιχείρηση ισχυρών δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος (επίγειων και εναέριων) και με ενίσχυση από υδροφόρες και μηχανήματα έργου του δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του δήμου Κατερίνης.

Το 112 ήχησε προληπτικά για να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές.