Σε επιφυλακή για το νέο κύμα επιδείνωσης του καιρού βρίσκεται η Κέρκυρα που το πρωί της Δευτέρας «χτυπήθηκε» από την κακοκαιρία. Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε στις οδικές εισόδους του νησιού καθώς λόγω των διακοπών ρεύματος τέθηκαν εκτός λειτουργίας αρκετοί φωτεινοί σηματοδότες.

Από την έντονη πρωινή βροχόπτωση πλημμύρισε η περιοχή της Σπηλιάς. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αν και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ άμεσα έσπευσαν στο σημείο τα φρεάτια δεν μπορούσαν να απορροφήσουν το νερό. Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρα και στο Λιστόν.

Πλημμύρες στο κέντρο της πόλης/corfutvnews.gr

Φωτιά σε δέντρο στους Αυλιώτες, στο βόρεια Κέρκυρα ξέσπασε εξαιτίας κεραυνού. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από το κλιμάκιο Θιναλίων ενώ υπήρξε και διακοπή ρεύματος.

Προβλήματα υπήρξαν και στις πτήσεις με καθυστερήσεις και ματαιώσεις, λόγω της μεγάλης ποσότητας κεραυνών τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν δύο πτήσεις εξωτερικού.

Άνδρες από την 5η ΕΜΑΚ στην Κέρκυρα

Στο μεταξύ, ομάδα τριών ανδρών από την 5η ΕΜΑΚ φτάνει εσπευσμένα στο νησί προκειμένου να ενισχύσει την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται. Η δύναμη των τριών ανδρών θα φέρει και βάρκα στο όχημα με το οποίο καταφθάνει στο νησί.

Ομάδα της ΕΜΑΚ στο νησί/φωτογραφία αρχείου

Νωρίς το μεσημέρι ήχησε το 112 γνωστοποιώντας ότι θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τα οποία θα συνεχιστούν μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (20/8) συνιστώντας την προσοχή των πολιτών και καλώντας να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Προβλήματα με την κακοκαιρία υπάρχουν και στο νησί των Οθωνών το οποίο έχει μείνει χωρίς ρεύμα.