Συνεχίζεται η έρευνα για την αιματηρή συμπλοκή σε beach bar στην Χαλκιδική, με την ΕΛ.ΑΣ, να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και συνεργασία με την αστυνομία της Βουλγαρίας. Το επεισόδιο ξεκίνησε από μία απλή αφορμή, την καθυστέρηση παράδοσης της παραγγελίας, φαίνεται όμως ότι έχει παρασκήνιο και συνδέεται με τις αντιπαραθέσεις προσώπων συνδεδεμένων με τη βουλγαρική μαφία.

Οι πυροβολισμοί, οι σκηνές βίας και ο πανικός θαμώνων του beach bar, καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης  νονοί της νύχτας, αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους στην Ελλάδα, το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου του 2024. Η παρουσία των 7 Βούλγαρων πελατών, που ξεκίνησαν τον καβγά, επειδή καθυστέρησε η παραγγελία τους, κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται. Είχαν πάει οπλισμένοι και αποφασισμένοι να προκαλέσουν επεισόδια. Πάνω τους βρέθηκαν μαχαίρια, πτυσσόμενα γκλομπ και σπρέι πιπεριού.

Στόχος τους ήταν ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του beach bar, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αστυνομικών Αρχών. Ωστόσο την πλήρωσε ο 55χρονος μέτοχος του καταστήματος που στη Βουλγαρία είναι γνωστός με το ψευδώνυμο ο Βέλγος, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα. Και αυτός, όπως και ο αρχηγός της παρέας, με το ψευδώνυμο, ο Ρώσος, φέρονται να έχουν στενούς δεσμούς, με τη μαφία της Βουλγαρίας.

 Πρωτοπαλίκαρο βαρόνου κοκαΐνης στη Βουλγαρία ο αρχηγός της παρέας που ξεκίνησε τον καβγά

Σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης μεταξύ των πρωταγωνιστών της άγριας συμπλοκής και ο φερόμενος αρχηγός της βουλγαρικής μαφίας Kircho Ruskia και οι μπράβοι του. Όλοι τους όπως αναφέρεται καταζητούνται από τις Αρχές της γειτονικής χώρας για την εγκληματικής τους δράση.

Ο 41χρονος Kircho, ανήκει στην ηγετική ομάδα του περιβόητου «Τάκι», του αφεντικού του υπόκοσμου στη Βουλγαρία, ή αλλιώς αποκαλούμενου «βασιλιά της κοκαΐνης». Έχει απασχολήσει τις βουλγαρικές Αρχές πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ το 2016 είχε συλληφθεί στο Μπαλί για υπεξαίρεση πιστωτικών καρτών.

YouTube video player

Ο Σλάβι Ανγκέλοφ, ερευνητής δημοσιογράφος από τη Βουλγαρία που έχει απειληθεί και ξυλοκοπηθεί από την βουλγαρική μαφία, αποκάλυψε ότι όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο συμβάν είναι παράγοντες του οργανωμένου εγκλήματος στη Βουλγαρία.

Ο αρχηγός της παρέας που προκάλεσε το επεισόδιο, φέρεται να είναι πρωτοπαλίκαρο στην εγκληματική οργάνωση «Τα σφυριά του Τάκι».

Ο «Τάκι»  θεωρείται από τις βουλγαρικές αρχές ως επικεφαλής στο συνδικάτο του οργανωμένου εγκλήματος στη γειτονική χώρα. Το όνομά του έχει εμπλακεί στην εξαφάνιση της «βασίλισσας» των bit coin στη Βουλγαρία, γνωστή με το ψευδώνυμο Δόκτωρ Ρούζα.

O Σλαβι Ανγκελοφ υποστήριξε πως «εγιναν πιο διάσημοι πριν από περίπου 10 χρόνια στη Βουλγαρία, καθώς συνδέονται με τη λεγόμενη Συμμορία των σφυριών του «Taki». Πρόκειται για άτομα που, χρησιμοποιώντας βία και σφυριά, άσκησαν έλεγχο στη διακίνηση ναρκωτικών στο δρόμο, τιμώρησαν ανταγωνιστές εμπόρους και οφειλέτες. Όλα τα αστυνομικά τους αρχεία σχετίζονται με βία και περιστατικά παρόμοια με αυτό για το οποίο κρατήθηκαν στη Χαλκιδική».

Οι χρυσές επενδύσεις

«Σίγουρα, τα τελευταία χρόνια, εκπρόσωποι του βουλγαρικού οργανωμένου εγκλήματος έχουν κάνει επενδύσεις και στη Χαλκιδική και σε άλλα μέρη της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Βούλγαρος δημοσιογράφος.

Στο κάδρο της έρευνας των αστυνομικών βρίσκεται ο 41χρονος αρχηγός της παρέας που ξεκίνησε τα επεισόδια. Το παρελθόν του συγκεκριμένου έχει μπει από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των ελληνικών διωκτικών αρχών και το πληροφοριακό υλικό ανταλλασσόταν με τις βουλγαρικές αρχές. Ο συγκεκριμένος, ο οποίος συνελήφθη όμως δεν τραυματίστηκε, φέρεται να έχει ισχυρές διασυνδέσεις στους κύκλους της μαφίας της γειτονικής χώρας.

Τόσο αυτός όσο και 55χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι περισσότερο γνωστοί με τα μικρά τους ονόματα και τα ψευδώνυμα που τα συνοδεύουν. Η επένδυση που έκανε με την αγορά του γνωστού beach bar της Χανιώτης, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, συζητήθηκε αρκετά στη γειτονική χώρα.

Στη Χαλκιδική λεγόταν ότι ο ίδιος έχει παρόμοιες επενδύσεις στη Μαύρη Θάλασσα, όπως και στην Ισπανία, όπως μεταδίδει η voria. Τα ποσά που κυκλοφορούσαν για την αγορά του beach bar της Χαλκιδικής ήταν πολύ μεγάλα, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιβεβαίωσης. Μιλούσαν για χρυσή επένδυση από τον Βούλγαρο. Στο επεισόδιο που έγινε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής,  ήταν ο στόχος. Ξυλοκοπήθηκε άγρια από την παρέα των επτά ομοεθνών του. Νοσηλεύεται με σοβαρά χτυπήματα ειδικά στο πρόσωπο και στο κεφάλι, χωρίς όμως να είναι ανησυχητική η κατάστασή του.